Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα 10 καλύτερα πράγματα να κάνεις στη Βιέννη - Δίκαια λένε ότι μοιάζει με Παραμυθούπολη

Πλήρης οδηγός!

29 Δεκεμβρίου 2022 14:34
Τα 10 καλύτερα πράγματα να κάνεις στη Βιέννη - Δίκαια λένε ότι μοιάζει με Παραμυθούπολη
Από Αγάπη Μυργιώτη

Η Βιέννη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς χειμερινούς προορισμούς και όχι άδικα, καθώς τα Χριστούγεννα μοιάζει με πόλη βγαλμένη από παραμύθι, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος μοναδικό και παραδεισένιο.

Φαντάσου να περπατάς στους βασιλικούς κήπους που εκτυλίσσονταν κάποτε η ιστορία της Ελισάβετ της Αυστρίας, της γνωστής πριγκίπισσας Σίσσυς, που ήταν αιχμάλωτη της ομορφιάς της.

Αν λοιπόν ψάχνεις σε ποια χώρα του εξωτερικού να κάνεις το επόμενο ταξίδι σου, τότε χωρίς αμφιβολία σου προτείνουμε την όμορφη Βιέννη.

Πάμε όμως, να δούμε, ποια είναι τα 10 καλύτερα πράγματα πού μπορείς να κάνεις στη Βιέννη.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποια είναι η ιστορική περιοχή της Ελλάδας που έγινε φημισμένος δρόμος στην Γαλλία.

Επίσκεψη στο Hofburg και το μουσείο Sisi

Το Hofburg και το μουσείο της Σίσσυ, είναι δύο από τα αξιοθέατα της Βιέννης που αξίζει να δείτε.

Στο μουσείο της Σίσσυ, θα δείτε κάποια πολυτελή πιάτα και ποτήρια του παλατιού, εντυπωσιακά κηροπήγια καθώς και πώς έμοιαζαν τα βασιλικά γεύματα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, είναι το εσωτερικό του παλατιού, όπου μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων, τα διαμερίσματα του Franz Joseph, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν όπως ήταν όταν τα χρησιμοποιούσαν, το πολυτελές σαλόνι στην κατοικία της αυτοκράτειρας Ελισάβετ και μερικά από τα εντυπωσιακά φορέματά της.

Μουσείο Albertina

Το μουσείο Albertina, είναι μια εντυπωσιακή γκαλερί τέχνης, η οποία διαθέτει 45.000 σχέδια και ακουαρέλες και ένα εκατομμύριο τυπωμένα φύλλα γραφικού υλικού που καλύπτουν περίοδο 500 ετών και 35.000 βιβλία.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη συλλογή γραφικού υλικού στον κόσμο και περιλαμβάνει έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως του Edvard Munch, του Francisco Goya, του Monet και του Pablo Picasso.

Albertina

Kunsthistorisches Museum: Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία και πράγματα που μπορείτε να δείτε στην πόλη, καθώς το κτήριο είναι παραμυθένιο, ενώ μάλιστα στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο, από το 1891.

Τα κύρια εκθέματα της γκαλερί περιλαμβάνουν την αιγυπτιακή-ανατολική συλλογή, τη συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, τη συλλογή γλυπτών και διακοσμητικών τεχνών, τη συλλογή νομισμάτων και φυσικά την εκτεταμένη συλλογή ζωγραφικής.

Kunsthistorisches Museum: Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης

Παλάτι Belvedere

Το Belvedere είναι ένα κτιριακό συγκρότημα στη Βιέννη, το οποίο αποτελείται από δυο μπαρόκ μέγαρα, το Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε και χτίστηκε στα 1712–23 ως θερινή έπαυλη του πρίγκηπα Ευγένιου της Σαβοΐας.

Εκτός από τα μέγαρα, το συγκρότημα περιλαμβάνει τον Πορτοκαλεώνα, τους στάβλους και τους γαλλικής τεχνοτροπίας κήπους, που συνδέουν μεταξύ τους τα μέγαρα.

Παράλληλα, στο όμορφο παλάτι Belvedere, το Österreichische Galerie Belvedere είναι μια από τις κορυφαίες συλλογές ζωγραφικής της Βιέννης. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν πολυάριθμα αριστουργήματα από το μεσαίωνα και μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μέρα.

παλάτι Belvedere

Βόλτα στο εντυπωσιακό Schönbrunn Palace

Παράλληλα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Schönbrunn Palace, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Βιέννης.

Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως το 1918 και αποτελούν σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τόσο το κτιριακό συγκρότημα, όσο και οι κήποι έμπροσθεν αυτού, μαρτυρούν την αλλοτινή αίγλη της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Βόλτα στο εντυπωσιακό Schönbrunn Palace

Prater

Αν βρεθείτε στη Βιέννη, αξίζει να περάσεις και μια βόλτα από το Prater, το λούνα παρκ της πόλης, στο οποίο θα βρείτε την περίφημη ρόδα, από την οποία θα έχετε την πιο μαγική θέα.

Στο πάρκο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε παιχνίδια.

Prater

Βόλτα στην πόλη και τον δρόμο με τα διάσημα fashion brands

Η βόλτα στην πόλη με τα πόδια ή το ποδήλατο είναι ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη Βιέννη, καθώς έτσι θα την γνωρίσετε καλύτερα και θα εντοπίσετε πολλούς μικρούς «θησαυρούς», ενώ παράλληλα θα θαυμάσετε και την υπέροχη αρχιτεκτονική της πόλης.

Παράλληλα, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην αγορά και ειδικότερα στο σημείο με τα μαγαζιά όλων των μεγάλων οίκων μόδας.

Fashion Brands

Να φάτε πρωϊνό στο καφέ Jelinek

Το καφέ Jelinek είναι ένα από τα πιο όμορφα, παραδοσιακά και εντυπωσιακά της Βιέννης, το οποίο δεσπόζει περήφανα στην όμορφη πόλη από το 1910.

Ζεστή ατμόσφαιρα, διακόσμηση που θυμίζει παλιό αρχοντικό βιενέζικο σπίτι και νόστιμα πρωϊνά, όπως η τάρτα μήλου.

Να φάτε σνίτσελ στο Figlmüller

Η Αυστρία είναι γνωστή για τα σνίτσελ της και το Figlmüller φημίζεται για τα πιο νόστιμα. Οπότε, αξίζει με βεβαιότητα να τα δοκιμάσετε.

Να κάνετε βόλτα στο Δούναβη

Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης και φυσικά είναι ορατός από τη Βιέννη. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού ή να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με καράβι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share