Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

2 ώρες από την Αθήνα: 3 χωριά ιδανικά για εκδρομή το σαββατοκύριακο

Ό,τι πρέπει για mini απόδραση

20 Δεκεμβρίου 2022 10:59
2 ώρες από την Αθήνα: 3 χωριά ιδανικά για εκδρομή το σαββατοκύριακο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το καλοκαίρι, τα νησιά να έχουν την τιμητική τους αλλά το φθινόπωρο και το χειμώνα οι αποδράσεις σε παραδοσιακά χωριά μέσα στο πράσινο δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Μπορείς να βρεις, μάλιστα, χωριά ακόμη και σε απόσταση 2 μόλις ωρών από την Αθήνα για να περάσεις το σαββατοκύριακο ή και ένα τριήμερο μακριά από την βαβούρα και την καθημερινότητα. Χρειάζεσαι καλή διάθεση, ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο και καλό προγραμματισμό για να ζήσεις όμορφες στιγμές και να πάρεις καθαρό αέρα χωρίς να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Με την ευκαιρία, δείτε 3 χωριά κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα για να αποδράσετε τα Χριστούγεννα.

Αμφίκλεια

Η πιο ήρεμη πλευρά του Παρνασσού, η Αμφίκλεια σε περιμένει ειδικά το χειμώνα για να απολαύσεις τις ομορφιές της. Είναι αυτό που λέμε η καλύτερη εναλλακτική αν δε θες να βρεθείς ακόμη ένα σαββατοκύριακο στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Η Αμφίκλεια απέχει μόλις 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έχει τα πάντα. Θα βρεις καταλύματα για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, μαγαζιά με καλό φαγητό και ωραίες διαδρομές για να περπατήσεις και να χαλαρώσεις. Αν βρεθείς στην Αμφίκλεια, μην παραλείψεις να κάνεις και μια στάση στο Μουσείο Άρτου!

Αρχαία Νεμέα

Στην Αρχαία Νεμέα θα φτάσεις σε λιγότερο από δύο ώρες καθώς πρόκειται για ένα χωριό (από τα πιο γνωστά) του νομού Κορινθίας. Το χωριό αυτό είναι για τους φθινοπωρινούς μήνες αλλά και τους πρώτους μήνες του χειμώνα που ο καιρός ακόμη επιτρέπει να κάνεις άνετα πεζοπορίες ή και ποδηλατάδες. Αν είσαι λάτρης του είδους, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί το ποδήλατό σου. Η Αρχαία Νεμέα δεν είναι μόνο ευκαιρία για απόδραση και περπάτημα στη φύση. Μπορείς επίσης να κάνεις εκεί ένα ταξίδι οινογευσίας. Η περιοχή φημίζεται για τα κρασιά της και μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου και να δοκιμάσεις διάφορες ποικιλίες στα οινοποιεία που έχει το χωριό. Μια εμπειρία που σίγουρα θα σου αρέσει πολύ.

Ζαρούχλα

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά χωριά κοντά στην Αθήνα που αποτελούν ιδανική επιλογή για το σαββατοκύριακο. Θα βρεθείς εκεί μέσα σε περίπου δύο ώρες και θα περιπλανηθείς σε καταπράσινα τοπία, πετρόχτιστα σπίτια και φιλόξενους κατοίκους. Ένας συνδυασμός που δεν αντιστέκεσαι εύκολα. Μέσα στο ελατοδάσος, στα 880 μέτρα υψόμετρο θα χορτάσεις καθαρό αέρα και στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Μην παραλείψεις μια επίσκεψη και μέχρι τη λίμνη Τσιβλού.

Τα χωριά κοντά στην Αθήνα είναι οι καλύτερες αφορμές για αποδράσεις και εκδρομές που σου γεμίζουν τις μπαταρίες για την υπόλοιπη εβδομάδα. Καιρός να τα εξερευνήσεις…

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share