Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σας κουράζει η πολυκοσμία; Αυτοί είναι οι 3 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για τις πιο ήρεμες χριστουγεννιάτικες διακοπές

Θα τους λατρέψετε

13 Δεκεμβρίου 2022 12:45
Σας κουράζει η πολυκοσμία; Αυτοί είναι οι 3 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για τις πιο ήρεμες χριστουγεννιάτικες διακοπές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πολύ πιθανόν να θες να ξεφύγεις λίγο τις ημέρες των γιορτών σε έναν ήσυχο και χειμερινό προορισμό. Ωστόσο, ενδεχομένως να θες ταυτόχρονα να αποφύγεις την πολυκοσμία και την έντονη τουριστική κίνηση και σε αυτή την περίπτωση έχεις επίσης αρκετές επιλογές.

Κρυφά διαμάντια και μέρη που μπορεί να μην έχεις επισκεφθεί στο παρελθόν, σε περιμένουν για να περάσεις όμορφες στιγμές μακριά από ρουτίνα και την βαβούρα της καθημερινότητας. Πιο κοντά ή πιο μακριά από την Αθήνα, θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει για να περάσεις μερικές χαλαρές στιγμές αναλόγως και του χρόνου που διαθέτεις. Υπάρχουν προορισμοί που ίσως δεν σου πηγαίνουν στο μυαλό για χειμερινή απόδραση και ειδικά για τα Χριστούγεννα… Με την ευκαιρία, δείτε που μπορείτε να κάνετε Λευκά Χριστούγεννα.

Τρεις προορισμοί χωρίς πολυκοσμία

Ξάνθη

Ένας εναλλακτικός χειμερινός προορισμός που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Ξάνθη είναι μια καλή επιλογή αν έχεις περισσότερες μέρες στη διάθεσή σου και θες να φύγεις πιο μακριά από την Αθήνα. Η αρχόντισσα της Ξάνθης σου προσφέρει καλή και οικονομική διαμονή, όμορφα αξιοθέατα και μια ευκαιρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι. Το ταξίδι σου στην πόλη ξεκινά από την κεντρική πλατεία με το παλιό ρολόι. Στη συνέχεια θα κάνεις μια στάση στη στάση στη Δημοτική Αγορά, το κτήριο της οποίας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Τέλος, θα απολαύσεις παραδοσιακούς, τοπικούς μεζέδες και ιδιαίτερες γεύσεις που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Η παλιά Πόλη με τα λιθόστρωτα σοκάκια της είναι ιδανικά για βόλτα ιδιαίτερα αν ο καιρός το επιτρέπει. Μην φύγεις από την πόλη αν δεν επισκεφθείς τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης. Το οδοιπορικό στη Θράκη και περισσότερες λεπτομέρειες για να οργανώσεις το ταξίδι σου στην Ξάνθη, θα σε ωθήσουν να επισκεφθείς την περιοχή με την πρώτη ευκαιρία.

Σας κουράζει η πολυκοσμία; Αυτοί είναι οι ιδανικοί 3 προορισμοί στην Ελλάδα για τις πιο ήρεμες χριστουγεννιάτικες διακοπές

Λεωνίδιο

Η Πελοπόννησος προσφέρει πάντα ασφαλείς και καλές επιλογές για μια απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Το Λεωνίδιο είναι μια καλή επιλογή αν θες να πας κάπου κοντά αλλά να αποφύγεις την πολυκοσμία. Το πανέμορφο Λεωνίδιο είναι ιδανικός οικισμός για τη διαμονή σας και μάλιστα σε πολύ φυσιολογικές τιμές ενοικίασης καταλυμάτων. Ο χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός του Λεωνιδίου ξεχωρίζει και σε κερδίζει από την αρχή. Ήδη από τη στιγμή που θα αντικρίσεις την πινακίδα «Καούρ εκάνατε» στην τσακώνικη διάλεκτο. Περπατώντας στο χωριό θα θαυμάσεις τα γραφικά και ιστορικά αρχοντικά και τα διατηρητέα κτήρια. Και φυσικά τον χαρακτηριστικό «Κοκκινόβραχο» που στέκει επιβλητικός πάνω από τη γραφική κωμόπολη!

Σέρρες και Λίμνη Κερκίνη

Η Λίμνη Κερκίνη και γενικότερα η περιοχή των Σερρών είναι για όσους προτιμούν εναλλακτικές χειμερινές διακοπές μέσα στη φύση. Πρόκειται για τον παράδεισο της ορνιθοπαρατήρησης που συγκλονίζει τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείς να επιλέξεις τις Σέρρες σαν ορμητήριο ή κάποιο από τα γύρω χωριά όπως τα Άνω Πορόια. Εκεί στα ορεινά θα απολαύσεις επίσης την φύση στα καλύτερά της με ήπιο τουρισμό και χωρίς πολυκοσμία. Και φυσικά θα κάνεις και ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κόκκινες πιπεριές γεμιστές με τυρί. Όλες οι διαδρομές είναι πολύ όμορφες και μπορείς να κάνεις στάσεις για περπάτημα. Αν είσαι τυχερός θα σταθείς με δέος και μπροστά σε χιονισμένα τοπία που σου θυμίζουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερες όμορφες γωνιές απ’ όσες νόμιζες.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share