Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη - Το μαγευτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου

4 Δεκεμβρίου 2022 18:03
Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη - Το μαγευτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε ένα χωριό που ονομάζεται Ροβανιέμι και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Με την ευκαιρία δες εδώ 4 + 1 προορισμούς για Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το λαμπερό και φωτεινό χωριό, θα βρείτε τον Άγιο Βασίλη, κάθε εποχή του χρόνου, για να του πείτε πρόσωπο με πρόσωπο την ευχή σας.

Θρύλοι, μύθοι κι ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα περιβάλλουν με μυστήριο την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, ενώ ξωτικά και καλικάντζαροι κάνουν την ζωή τους στο χωριό.

Στο υπέροχο αυτό χιονισμένο χωριό μπορείτε να κάνετε να κάνετε snowmobile σε παγωμένες λίμνες ή να χαθείτε στα χιονισμένα δάση αφήνοντας τα Huskies να τραβούν το έλκηθρό σας.

Παράλληλα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις φάρμες των πανέμορφων χάσκι και των μαγευτικών ταράνδων που αποτελούν το σημείο αναφοράς του Ροβανιέμι.

Επίσης, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αλλά και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσετε το φαινόμενο «aurora borealis» ή αλλιώς βόρειο σέλας – όταν ο ουρανός καλύπτεται από κύματα χρωμάτων που ταξιδεύουν αστραπιαία.

Σύμφωνα με αρχαίες ανατολικές δοξασίες, όποιος δει έστω και μία φορά στη ζωή του το βόρειο σέλας, θα είναι για πάντα ευτυχισμένος.

Το καλοκαίρι έρχεται ο ήλιος του μεσονυχτίου και οι λευκές νύχτες και μαζί τους γιορτές, φεστιβάλ και αγώνες ώστε να γιορταστεί πανηγυρικά η εποχή του φωτός.

Η καταστροφή κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το Ροβανιέμι υπήρξε κάποτε ένα συγκρότημα χωριών στην άκρη του Αρκτικού κύκλου, όπου οι ντόπιοι αυτόχθονες Σάμι εξαρτώνταν από την γεωργία, την ιχθυοτροφία και την υλοτομία για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους κατά την διάρκεια των σκληρών χειμώνων.

Τότε οι τάρανδοι ήταν οι μοναδικοί τους σύντροφοι και τα φρόντιζαν για εκατοντάδες χρόνια, βασιζόμενοι σε αυτά για φαγητό, για ζεστά ρούχα αλλά και μεταφορές, σε ένα – μερικές φορές – θανατηφόρο τοπίο.

Ωστόσο, την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ανακάλυψη χρυσού μετέτρεψε το Ροβανιέμι σε μια πολυσύχναστη πόλη. Ήταν επίσης κόμβος μεταφορών, που συνέδεε την Ευρώπη με την Ρωσία και την θάλασσα του Μπάρεντς.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share