Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είδηση σεισμός για την Aegean: Χαμός με τους επιβάτες

Τι συνέβη;

2 Δεκεμβρίου 2022 09:30
Είδηση σεισμός για την Aegean: Χαμός με τους επιβάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται και στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντας έτους η ισχυρή ανοδική πορεία των επιδόσεων της Aegean τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και σε επίπεδο επιβατικής κίνησης. Ειδικότερα, ο Νοέμβριος ολοκληρώθηκε με την επιβατική κίνηση εξωτερικού της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας να έχει οριακά ξεπεράσει τα αντίστοιχα επίπεδα των τακτικών πτήσεων του 2019.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Aegean, η αεροπορική μετέφερε περίπου 560.000 επιβάτες στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού, που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με το 2021, προσφέροντας 680.000 θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το εννεάμηνο τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και η κερδοφορία είναι υψηλότερη από το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Στο φετινό εννεάμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Aegean ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 109% σε σχέση με το 2021, με την επιβατική κίνηση να καταγράφει αύξηση 89%. Tα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 93,2 εκατ., από (οργανικές) ζημίες ύψους 27,1 εκατ. το εννεάμηνο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδραση του τρίτου τριμήνου η κερδοφορία του συνολικού εννεαμήνου του 2022 είναι αυξημένη έναντι του προ κρίσης εννεαμήνου του 2019. Η κερδοφορία υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τις προαγορές ποσοτήτων καυσίμου και δολαρίου της εταιρείας που περιόρισαν τον βαθμό επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων από την εκτίναξη του κόστους τους.

Είδηση σεισμός για την Aegean: Χαμός με τους επιβάτες

Οσον αφορά την επιβατική κίνηση του Νοεμβρίου, αυτή ενισχύθηκε μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν οκτώ προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019 από την Αθήνα. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόφεν, η Φλωρεντία, το Οσλο, το Ριάντ, η Πάφος αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η Aegean επιχειρεί για πρώτη φορά χειμερινή περίοδο από την Αθήνα με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες, αναφέρει η εταιρεία. Παράλληλα διατηρήθηκαν και τον Νοέμβριο τα έξι νέα διεθνή δρομολόγια προς Αμβούργο, Βερολίνο, Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Ρώμη από Θεσσαλονίκη. Επίσης, διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων προς Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ και από την Καλαμάτα, σε συνέχιση της 12ετούς πλέον συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ, πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη. Από τις 22 Δεκεμβρίου ξεκινάει και το τακτικό, προγραμματισμένο δρομολόγιο Αθήνα – Μαρόκο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Η εταιρεία δηλώνει πως θα καταβάλει προσπάθεια για επαναφορά αρκετών εποχικών δρομολογίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, δηλαδή ένα με ενάμιση μήνα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία έναρξης πτήσεων της τουριστικής περιόδου, που τυπικά προσδιορίζεται μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Ο CEO της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης σημειώνει ότι η δημιουργία ή η υποστήριξη προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά τον Νοέμβριο αλλά και τον Μάρτιο σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος αποτελεί προτεραιότητα, όπως και η τόνωση της κίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Μια τέτοια προσπάθεια για να αποφέρει καρπούς απαιτεί στόχευση, ευρηματικότητα και συνεργασία μεταξύ των φορέων και η Aegean για ακόμη μία φορά δηλώνει παρούσα σε αυτή την προσπάθεια», προσθέτει, σημειώνοντας όμως ότι «κρίσιμος είναι ο ρόλος της πολιτείας αλλά και των αεροδρομίων για την έγκαιρη διαμόρφωση πολιτικών για τη στήριξη της χαμηλής περιόδου».

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share