Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τέλος στην βαρεμάρα των αεροπλάνων: Έρχεται η τρομερή αλλαγή! Με ίντερνετ και... κλήσεις οι πτήσεις στο άμεσο μέλλον!

Τέλος η λειτουργεία πτήσης!

30 Νοεμβρίου 2022 08:36
Τέλος στην βαρεμάρα των αεροπλάνων: Έρχεται η τρομερή αλλαγή! Με ίντερνετ και... κλήσεις οι πτήσεις στο άμεσο μέλλον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσοι έχουν ταξιδέψει έστω και μια φορά με αεροπλάνο στη ζωή τους, το γνωρίζουν πολύ καλά: με το που κάθεσαι στη θέση σου, το πρώτο μήνυμα που ακούγεται από τα ηχεία είναι εκείνο που σου λύνει την απορία για ποιο λόγο υπάρχει στο κινητό σου η επιλογή με το όνομα «Λειτουργία Πτήσης». Ναι, υπάρχει για να… την επιλέγουμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης (αν τέλος πάντων δεν θέλουμε για κάποιο λόγο να κλείσουμε το κινητό μας).

Αυτή η λειτουργία αναμένεται σύντομα να χαθεί στη λίθη των αναμνήσεών μας. Και αυτό η διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ορίσει συγκεκριμένες συχνότητες του νέου δικτύου 5G, οι οποίες και θα επιτρέπουν στα κινητά μας να παραμένουν ανοιχτά και συνδεδεμένα στο διαδίκτυο ακόμα και όταν πετάμε: εδώ που τα λέμε, καιρός ήταν…

Έτσι, σε περίπτωση που βαριέστε τραγικά τα ταξίδια με το αεροπλάνο και σαν την έσπαγε το γεγονός ότι δεν μπορούσατε να μπείτε στο διαδίκτυο από το κινητό σας να χαζέψετε ή να πάρετε κάνα τηλέφωνο για να περάσει η ώρα, ήρθε η μεγάλη ώρα της λύτρωσης για εσάς.

«Ο ουρανός δεν αποτελεί πλέον όριο όσον αφορά τις δυνατότητες που προσφέρει η υπερταχεία συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας», τόνισε για την εξέλιξη αυτή ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν.

Τέλος στην βαρεμάρα των αεροπλάνων: Έρχεται η τρομερή αλλαγή! Με ίντερνετ και... κλήσεις οι πτήσεις στο άμεσο μέλλον!

Μέχρι τώρα, οι κανονισμοί υποχρεώνουν στους επιβάτες το να απενεργοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα (ή να ενεργοποιούν τη λειτουργία πτήσης) ως μέτρο ασφαλείας για την αποφυγή παρεμβολών στα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα του αεροπλάνου. Πλέον ωστόσο, η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω των τηλεφώνων, των tablet και των φορητών υπολογιστές θα είναι δυνατή μέσω ενός εσωτερικού δικτύου Wi-Fi που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία. Και για να μην χαίρεστε πάρα πολύ, η υπηρεσία αναμένεται να δίνεται στον επιβάτη επί πληρωμή.

Όπως όλα δείχνουν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να ορίζουν μια ειδική τιμή για τη χρήση της υπηρεσίας, καθώς η σύνδεση μπορεί να περιλαμβάνει επιμέρους σύνδεση σε δίκτυα από πολλές χώρες. Επίσης, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να κάνουν σημαντικές και κοστοβόρες διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό που τους για να είναι δυνατή η χρήση διαδικτύου. Συνεπώς, δεν θα το προσφέρουν και τσάμπα…

Αρχικά, το δίκτυο θα λειτουργεί μόνο σε χαμηλά υψόμετρα και υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ενώ ο κυβερνήτης του αεροσκάφους θα έχει τη δυνατότητα να διατάξει απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων οποιαδήποτε στιγμή, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο. «Το 5G θα επιτρέψει καινοτόμες υπηρεσίες για τους ανθρώπους και ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες», δήλωσε ο Μπρετόν.

Μάλιστα, η Επιτροπή εισήγαγε επίσης καινοτομίες και όσον αφορά τις οδικές μεταφορές, καθώς το Wi-Fi με ζώνες συχνοτήτων 5GHz θα μπορεί να λειτουργεί σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και άλλα μέσα μεταφοράς. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το αργότερο περί τις 30 Ιουνίου του 2023.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share