Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Λευκά" Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 3 ελληνικά ορεινά χωριά που θα χορτάσετε χιόνι με το κουταλάκι

Ονειρεμένοι προορισμοί

28 Νοεμβρίου 2022 12:52
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος δεν θέλει να περάσει Χριστούγεννα με χιόνι, καθισμένος δίπλα στο τζάκι, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και βλέποντας έξω το χιόνι να πέφτει. Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζήσεις τέτοιες μοναδικές στιγμές αν βρεθείς εκεί τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για ορεινά χωριά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα όταν πέφτουν τα πρώτα χιόνια ενώ ούτως ή άλλως αποτελούν ιδανικό χειμερινό προορισμό ακόμη και χωρίς χιόνι. Εμείς σου δίνουμε κάποιες ιδέες και εσύ μπορείς να διαλέξεις τι σου ταιριάζει για να κανονίσεις τις διακοπές σου τις ημέρες των γιορτών. Με την ευκαιρία, δείτε 5 χωριά για σαββατοκύριακα του χειμώνα.

Χριστούγεννα με χιόνι στο Μέτσοβο

'Λευκά' Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 3 ελληνικά ορεινά χωριά που θα χορτάσετε χιόνι με το κουταλάκι

All time classic προορισμός για χιόνι τα Χριστούγεννα και ιδανικός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Το Μέτσοβο είναι ένα από τα πιο γραφικά και οργανωμένα χωριά της Ελλάδας όσον αφορά τις τουριστικές υποδομές. Θα βρεις από μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία για να περάσεις τις ημέρες των γιορτών όπως ακριβώς τις έχεις ονειρευτεί. Εκτός από καλή διαμονή, πρόκειται για ένα από τα ορεινά χωριά της Ελλάδας που θα απολαύσεις και καλό φαγητό ειδικά αν σου αρέσει το κρέας. Η περιοχή φημίζεται για τις ψησταριές της, το τυρί, τις χυλοπίτες και τον τραχανά της. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο. Αν τώρα αγαπάς το χιόνι, λίγο περισσότερο, τότε δεν πρέπει να αμελήσεις μια επίσκεψη στο πολύ κοντινό χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου.

Νυμφαίο: Ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα

'Λευκά' Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 3 ελληνικά ορεινά χωριά που θα χορτάσετε χιόνι με το κουταλάκι

Η Φλώρινα έχει την τιμητική της στα χιόνια κάθε χρόνια και το Νυμφαίο μετατρέπεται σε ένα χωριό όνειρο το χειμώνα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό ειδικά περιόδους όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το πιο πιθανό είναι να πετύχεις χιονισμένα όχι μόνο τα βουνά αλλά και το χωριό και να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά καταλύματα υψηλών παροχών αλλά και μαγαζιά για φαγητό και καφέ. Το ορεινό αυτό χωριό ενδείκνυται όχι μόνο για Λευκά Χριστούγεννα αλλά και για χαλαρές διακοπές μιας και μπορείς να αρκεστείς σε βόλτες στα πλακόστρωτα. Αν έχεις περισσότερες μέρες στη διάθεσή σου, μπορείς να το συνδυάσεις με βόλτα στις Πρέσπες.

Χριστούγεννα με χιόνι στην Αράχωβα

'Λευκά' Χριστούγεννα στην Ελλάδα: 3 ελληνικά ορεινά χωριά που θα χορτάσετε χιόνι με το κουταλάκι

Κλασικός και αγαπημένος προορισμός, αυτή τη φορά αρκετά κοντά στην Αθήνα. Η Αράχωβα είναι σταθερή επιλογή και όχι άδικα. Πρόκειται για έναν οικισμό κοσμοπολίτικο που δεν χάνει την αίγλη του το χειμώνα. Γιατί πρέπει να πας και να ξαναπάς στην Αράχωβα; Οι λόγοι είναι πολλοί. Επιπλέον, και εκεί έχεις πολλές πιθανότητες να ζήσεις λευκά Χριστούγεννα και χουχουλιάρικες στιγμές δίπλα στο τζάκι με κρασί. Σίγουρα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα βρεις αρκετό κόσμο και πρέπει να κάνεις έγκαιρα την κράτησή σου και όχι τελευταία στιγμή. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να απολαύσεις και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, αν είσαι λάτρης των σπορ. Οι βόλτες στα πλακόστρωτα και η αίσθηση των Χριστουγέννων σε κάθε στάση είναι πάντως δεδομένη!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share