Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκοτεινό: Αυτό είναι το χωριό της Κρήτης όπου δεν καπνίζει κανείς (Video)

Πρόκειται για το ελληνικό χωριό των μη καπνιστών

27 Νοεμβρίου 2022 17:28
Σκοτεινό: Αυτό είναι το χωριό της Κρήτης όπου δεν καπνίζει κανείς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για το ελληνικό χωριό των μη καπνιστών. Ένας "άγραφος νόμος" και μια μοναδική παράδοση για τα ελληνικά δεδομένα. Τι λένε στην κάμερα οι κάτοικοί του.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τσεπέλοβο: Σωστό «στολίδι» της Τύμφης - Αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου!

Εδώ και 40 χρόνια κανένας κάτοικος στο χωριό Σκοτεινό του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν καπνίζει.

Πρόκειται για το ελληνικό χωριό των μη καπνιστών. Κανείς δεν γνωρίζει πως πήραν την αντικαπνιστική απόφαση, αλλά η τήρηση της από ολόκληρο το χωριό δημιούργησε μια παράδοση, έναν "άγραφο νόμο", μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Τσιγάρα στο χωριό δεν βρίσκεις και οι επισκέπτες από σεβασμό στους κατοίκους αποφεύγουν και αυτοί να καπνίζουν.

Η ιδιαίτερη παράδοση του Σκοτεινού περνάει από γένια σε γενιά συνεχίζοντας την ευχάριστη εξαίρεση και το δίνοντας το θετικό παράδειγμα σε όλους όσοι θέλουν να το λάβουν.

Δείτε το βίντεο

Tο ελληνικό χωριό στο οποίο θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη (Video)

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη το οποίο καταφέρνει να έχει 100% πληρότητα ακόμα και τον χειμώνα;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το ελληνικό χωριό με τα κρυστάλλινα νερά που ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη

Μα φυσικά, οι 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο! Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ελλάδας και είναι από τα πιο ζεστά μέρη της Ευρώπης!

Κι όμως στον Μύρτο της Ιεράπετρας στην πανέμορφη Κρήτη σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή.

Ο λόγος; Μα φυσικά το εκπληκτικό του κλίμα μιας και ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας.

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο για την θέρμανση σας και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και αντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα. Επίσης εκτός από φιλόξενο είναι καθαρό και περιποιημένο.

Εκτός από την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνεται εκεί, στον μύρτο υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών.

Δείτε το βίντεο

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share