Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να επισκεφθείτε τα Τρίκαλα τα Χριστούγεννα - Μοναδικός εορτασμός

Θα μαγευτείτε!

17 Νοεμβρίου 2022 16:58
Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που πρέπει να επισκεφθείτε τα Τρίκαλα τα Χριστούγεννα - Μοναδικός εορτασμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Τρίκαλα αποτελούν έναν από τους ελληνικούς προορισμούς που είναι από τους πιο οργανωμένους, στολισμένους και γιορτινούς στην Ελλάδα. Η φυσική ομορφιά της πόλης από μόνη της και η γραφικότητά της σε συνδυασμό με τα στολίδια, τα λαμπάκια και το χριστουγεννιάτικο κλίμα που την διακατέχει εμπεριέχονται μέσα στους αρκετούς λόγους που αξίζει να επισκεφτείς Χριστούγεννα αυτήν την πόλη.

Δείτε επίσης τους καλύτερους προορισμους μια ανάσα από την Αθήνα

Σαν από παραμύθι τα Τρίκαλα θα σας ξεναγήσουν σε όμορφα δρομάκια και ρομαντικές γέφυρες, πέτρινα στοιχεία σε αρκετά σημεία, αξιοζήλευτους ξενώνες, φαγητό και τζάκια και το πιο σημαντικό το καλύτερο χαμόγελο των ντόπιων να σας υποδέχετε για φιλοξενία.

Τα φωτάκια στα δέντρα, στις κολώνες, στα γεφυράκια, στα σπίτια, στις ταβέρνες, ο περίφημος Μύλος των Ξωτικών δημιουργεί ένα απίστευτο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και μια γιορτή διάθεση που δεν συναντάει κανείς τόσο συχνά.

Ας οργανωθούμε λοιπόν να καταγράψουμε τις επιλογές που έχετε να διαλέξετε άμα τα Χριστούγεννα βρεθείτε στα Τρίκαλα.

  1. Επίσκεψη στο "Μύλο των Ξωτικών"

Το τρενάκι στο μήλο των ξωτικών

Πρόκειται για ένα μεγάλο θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο, αν όχι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Ο «Μύλος των Ξωτικών» που φέτος κλείνει την 12η χρόνια λειτουργίας, στεγάζεται στον Μύλο Ματσόπουλου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Βιομηχανικής Κληρονομιάς της χώρας μας καθώς πρόκειται για τον πρώτο κυλινδρόμυλο που χτίστηκε στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και δίπλα του κατασκευάστηκε και το πρώτο μακαρονοποιείο της χώρας.

'Μύλος των ξωτικών' το καρουζέλ γεμάτο κόσμο

Κάθε χρόνο κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό! Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει και μια διαφορετική εκδήλωση και ο “μύλος” γίνεται το επίκεντρο της πόλης.

2. Επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Πρόκειται για μια απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα σε μια περιοχή πνιγμένη θα έλεγε κανείς από έλατα και οξυγόνο. Έχει ανοίξει τις πύλες του από την δεκαετία του '90 και παρόλο που δεν είναι ξακουστό για την τεράστια έκταση του, έχει ξεχωρίσει για την εύκολη προσβασιμότητά του και την οργάνωση τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους έμπειρους των χιονοδρομικών.

3. Όδος Ασκληπιού

Οδός Ασκληπιού

Πρόκειται για την κεντρική οδό των Τρικάλων. Εκεί θα βρείτε όλα τα μαγαζάκια, τα καφέ, τις ταβέρνες της πόλης. Το κατάλληλο μέρος να προμηθευτείς τα ψώνια σου, να αγοράσεις σουβενίρ για να σου μείνει αξέχαστο αλλά ταυτόχρονα να φτιάξει η διάθεσή σας. Αυτό το τελευταίο αναφέρεται κυρίως για τον συνδυασμό χριστουγεννιάτικης μουσικής και του ευρύτερου γιορτινού στολισμού σου χαρίζουν μοναδική αίσθηση και χαρά. Έτσι τα ψώνια αποκτούν άλλο νόημα και ο περίπατος δεν είναι απλά περατζάδα.

4. Βόλτα στο Βαρούσι

Παλαιά πόλη Τρικάλων - Βαρόυσι

Όσοι είναι λάτρεις της ιστορίας και της παλαιότερης αρχιτεκτονικής αυτών των τόπων πρέπει να επισκεφτεί το Βαρούσι. Με το όνομα αυτό αναφερόμαστε στην παλιά πόλη των Τρικάλων που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το φρούριο της τωρινής πόλης. Η μοναδική του αύρα (όσοι είναι λάτρεις της φύσης θα αντιληφθούν τι εννοώ), τα πέτρινα σοκάκια του και τα καλοδιατηρημένα κτήρια και αρχοντικά προσδίδουν μια ξεχωριστή νότα στην περιοχή.

5.Το Φρούριο

Πρωτοχρονιά στο φρούριο Τρικάλων

Δεν γίνεται να επισκεφτείτε τα Τρίκαλα και να μην μπείτε στο Φρούριο. Στόχος; Μα να φτάσετε στην κορυφή φυσικά! Το ρολόι που βρίσκεται στην τερματική προαναφερθείσα κορυφή έχει ύψος 33 μέτρα με αποτέλεσμα η Χριστουγεννιάτικη τρισδιάστατη θέα της πόλης που χαρίζει να είναι ανεκτίμητη .Εκτός από την θέα, ενδιαφέρον έχει και το εσωτερικό της καθώς αποτελείται από ξύλινες σκάλες και φωτογραφίες - κορνίζες από άλλη εποχή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share