Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

Κάθε μέρα μια καινούρια εμπειρία και ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο

3 Νοεμβρίου 2022 15:25
Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ταξίδι του μέλιτος αποτελεί την αρχή της ένωσης των δυο ανθρώπων με τα δεσμά του γάμου. Συνήθως έχει διάρκεια 30 ημέρες και το ζευγάρι διαλέγει προορισμούς που θεωρεί οτι θα του μείνουν αξέχαστοι. Το athensmagazine ετοίμασε για εσας τους 5 καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψετε με τον/την σύντροφό σας αμέσως μετά την εκκλλησία.

Δείτε επίσης τους 3 ιδανικούς προορισμούς για να ηρεμήσετε

Η λίστα περιέχει προτάσεις για όλα τα γούστα είτε είστε άνθρωποι με ιδιαίτερη αδυναμία στην θάλασσα είτε σε βουνό ακόμη και σε δάσος.

Διαλέξτε το μέρος, ψαξτε ότι πληροφορίες χρειάζεστε γιαυτό, κλείστε εισητήρια και ετοιμαστείτε για τον μήνα που δεν θα διαγράψει ποτέ το μυαλό σας!

  1. Παρίσι

Πύργος του Αιφελ, Παρίσι

Μια πόλη ρομαντική με κουλτούρα, έμφαση στις τέχνες και στα καλλιτεχνικά δρόμενα, εύκολη στην συγκοινωνία της και με αρκετά διαφορετικά πράγματα να δεις και παραστάσεις να αλλάξεις, το Παρίσι αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για να ταξιδέψετε αμέσως μετά τον γάμο σας. Δεν είναι τυχαίο που το Παρίσι είναι γεµάτο και τους δώδεκα µήνες του χρόνου.

2. Ταϋλάνδη

Ταϋλάνδη τα νησακια της και η θαλασσα της

Όταν µιλάµε για Ταϊλάνδη, δεν µιλάµε για την Μπανγκόκ που είναι η πρωτεύουσά της, αλλά για τα εξωτικά νησάκια της. Εντάξει, και την πρωτεύουσα δεν θα την περάσετε χωρίς στάση, αφού θα της αφιερώσετε οπωσδήποτε τουλάχιστον δύο ηµέρες. Έχει να κάνετε ωραία βόλτα στο ποτάµι και στην πλωτή αγορά (που θα βρείτε στα 80 χλµ. από την Μπανγκόκ, αλλά αξίζει τον κόπο), να πάτε βόλτα στο παλάτι µε τη χρυσή στέγη (εκεί θα δείτε και τον ξαπλωµένο Βούδα) και θα σας δώσει ποικίλες αφορµές να εξαντληθείτε στις ανοικτές αγορές και στα υπαίθρια ρεστοράν.

Στη συνέχεια µε εσωτερική πτήση, βάλτε στόχο το Koh Samui και ένα ξενοδοχείο ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Με €150/ηµέρα µπορείτε να νοικιάσετε ακόµα και βίλα µε πισίνα. Στο συγκεκριµένο νησί, και γενικότερα στην Ταϊλάνδη, µε ελάχιστα χρήµατα µπορείτε να κάνετε βασιλικές διακοπές. Ιδανικός προορισµός για τους λάτρεις του εξωτικού, λοιπόν, µε το µόνο πρόβληµα να εντοπίζεται στις πτήσεις που θα σας στερήσουν 15 ώρες «στο πήγαινε» και 15 ώρες «στο έλα» (µε τις ενδιάµεσες στάσεις).

3. Ντουμπάι

Ντουμπάι ψηλα κτηρια χλιδατη ζωη

Προορισµός µόδας, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Εδώ µιλάµε για την «παιδική χαρά» των µεγάλων. Το Ντουµπάι δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως το «Μανχάταν της Ανατολής». Μπορείς αν θέλεις από τη µια να «λιώσεις» στο shopping και στο χαβαλέ στα τεράστια εµπορικά κέντρα και από την άλλη να ζήσεις τις «Χίλιες και µία Νύχτες» στην παγωµένη έρηµο, παρέα µε belly dancers, ναργιλέδες και καµήλες!
Το Ντουµπάι µπορεί να ικανοποιήσει κάθε σας επιθυµία• ψώνια, πολιτισµός, γαλαζοπράσινα νερά και περιπέτεια όλα µαζί σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Σε κάποιον µπορεί να µην αρέσει το Ντουµπάι, αλλά αποκλείεται να τον κάνει να βαρεθεί. Η συγκεκριµένη πόλη των Αραβικών Εµιράτων έχει φτιαχτεί για να ικανοποιεί απολύτως τον τουρίστα και αποκλειστικά αυτόν.
Οπωσδήποτε θα κάνετε βόλτα στο Mall of the Emirates. Θα δείτε το show µε τα σιντριβάνια, θα κάνετε βόλτα µε τα τζιπ στους αµµόλοφους, µετά θα αράξετε στη σκιά των τεντών για να πιείτε ναργιλέ και να δειπνήσετε κάτω από τα αστέρια, θα κάνετε µπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της Jumeirah Beach και θα πάτε, έστω για ένα ποτό, στο Madinat Jumeirah για να δείτε από απόσταση αναπνοής το Burj-al-Arab.

4. Μαλβίδες

Μαλδιβες ξενοδοχείος γαλαζια νερα

Εδώ µιλάµε για ένα σύµπλεγµα από πολλά νησάκια που το καθένα µπορεί να έχει από ένα resort και σε κάποιες περιπτώσεις µέχρι και τρία. Συµπέρασµα: Μαλδίβες ίσον νησάκι, ίσον resort και µετά τιρκουάζ νερά και καρχαρίες. Έτσι και κάνεις ότι τσακώνεσαι µε το έτερον ήµισυ στο µήνα του µέλιτος, την έβαψες… δεν έχεις να πας πουθενά. Άσε που δεν µπορείς να κρυφτείς. Ό,τι και να γίνει θα τον δεις ή θα τη δεις µπροστά σου. Στις Μαλδίβες δεν έχει «πάω µια βόλτα, µωρό µου, και θα γυρίσω σε πέντε ώρες», µιας και το γύρο κάθε νησιού τον κάνεις σε πέντε λεπτά. Άρα, η σχέση σας πρέπει να είναι συγκλονιστικά δυνατή για να πάτε εκεί. Με τίποτα δεν το συνιστάται σε ανθρώπους που παντρεύονται και δεν έχουν συζήσει έστω και για έναν µήνα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους τρελά ερωτευµένους που δεν µπορούν να κάνουν ο ένας χωρίς τον άλλο ούτε για ένα λεπτό στην κυριολεξία.

5. Βραζιλία, Αργεντινή

Βραζιλία ουρανοξύστες και παραλιακή ακτη

Τα ταξίδια στη Λατινική Αµερική, αντιλαµβάνεστε, έχουν άλλον αέρα και άλλη ατµόσφαιρα. Μια παραµονή στις λατινικές χώρες, όπως Βραζιλία και Αργεντινή (στην οποία, αν είστε λίγο large, θα προσθέσετε Παραγουάη και Ουρουγουάη), θα σας µείνει αξέχαστη. Οπωσδήποτε θα φτάσετε µέχρι τους διασηµότερους καταρράκτες του Ιguazu, στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα µείνετε στο ξενοδοχείο Copacabana στην οµώνυµη παραλία ή αλλιώς στη χλιδάτη Ιpanema. Όσο για την Αργεντινή, θα χορέψετε τανγκό στο Μπουένος Άιρες και θα αντιληφθείτε γιατί το αποκαλούσαν « Παρίσι της Λατινικής Αµερικής».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share