Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Ταϊβάν- Το χωριό του ουράνιου τόξου: Χάθηκαν ως δια μαγείας οι τοιχογραφίες : Αντί για ανακαίνηση...άδειασμα

Ψάξε ψάξε δεν θα τα βρεις

19 Οκτωβρίου 2022 13:28
Ταϊβάν- Το χωριό του ουράνιου τόξου: Χάθηκαν ως δια μαγείας οι τοιχογραφίες : Αντί για ανακαίνηση...άδειασμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήρθε η ώρα που η Ταϊβάν ανοίγει επιτέλους τις πόρτες της στους τουρίστες, στους επισκέπτες και γενικότερα στο κοίνο. Παρ'ολα αυτά, αν κάποιος έχει στο νου του να επισκεφθεί το ορόσημο του κέντρου της πόλης, κατά πάσα πιθανότητα θα απογοητευτεί.

Δείτε επίσης τους 10 καλύτερους προορισμου για να ξεκινήσετε την ζωή σας απο την αρχή

Το ''rainbow village'' στην κεντρική πόλη Τaichung είναι αρκετά διαδεμένος χώρος τα τελευταία χρόνια ειδικότερα μέσω του Instagram. Σύμφωνα με ρεπορταζ του CNN, το χωριό του ουράνιου τόξου είχε υπάρξει κατάλυμα των βετεράνων στρατιωτών που σώθηκε εξαιτίας ενός ηλικωμένου κύριου που είχε την ιδέα να το ζωγραφίσει με υπέρλαμπρες τοιχογραφίες.

Rainbow Village Taiwan

Δυστυχώς, στην προσπάθεια να συντηρηθούν οι τοιχογραφίες χωρίς να ακολουθείτε ο κατάλληλος τρόπος, οδήγησε στην καταστροφή πολλών απο των έργων τέχνης, πυροδοτώντας μια διαμάχη που συνεχίζει να καταστρέφει το τουριστικό αξιοθέατο.

Λίγο απο Ιστορία του '' Rainbow Village''

Η ιστορία του Rainbow Village ξεκινάει όταν ο 98χρονος πλέον Huang Yong- fu , o τότε στρατιωτικός αποπειράθηκε να ταμπονάρει τους τοίχους του χωριού όταν έμαθε οτι θα γκρεμιζόταν στον βωμό της νέας εξέλιξης. Το 2010, οι χαρούμενες δημιουργίες του βετεράνου του στρατού έγιναν viral, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο και οδήγησαν στην ανακήρυξη των κτιρίων ως δημόσιο πάρκο υπό την κυβέρνηση της πόλης Taichung.


Όμως, ενώ οι παγκόσμιοι τουρίστες είχαν αποκλειστεί από την Ταϊβάν λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση της Ταϊτσούνγκ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το χωριό για περίπου έξι μήνες από την 1η Αυγούστου για να ενισχύσει τους τοίχους, που ήταν κατασκευασμένοι από χωματότουβλα και άχυρο και χρειάζονταν ενημέρωση.
Αν και το έργο υποτίθεται ότι ήταν δομικό, φαίνεται ότι είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια έργων τέχνης -- και μια διαφωνία για το ποιος φταίει.

Πώς εμπλέκεται η ιστορία

Ο Wei Pi-Jen, ανέλαβε εκ νέου τη διαχείριση του χωριού εξαιτίας της ηλικίας και των αντοχών του Huang που έγινε πολύ αδύναμος πριν από μια δεκαετία. Ο ίδιος κατηγορήθηκε μαζί με 13 υπαλλήλους ότι κάλυψαν τις εικονογραφήσεις τοίχων με απλό χρώμα μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα και τα 14 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Rainbow Village Taiwan

Ο Wei, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι όλοι οι αρχικοί πίνακες του Huang ήταν ανέγγιχτοι. Λέει ότι η ομάδα του ζωγράφισε μόνο το δικό της έργο τέχνης για να διαμαρτυρηθεί ότι έμεινε έξω από τις εργασίες ανακαίνισης. Ωστόσο, ο Huang αρνήθηκε αυτήν την άποψη , αποκάλόντας τον Γουέι "ένα μεγάλο, κακό τύπο" και είπε ότι ο νεότερος άνδρας "κατέστρεψε τα έργα της ζωής μου".

Κατάληξη


Η τοπική κυβέρνηση λέει ότι σχεδιάζει να ανοίξει ξανά το Rainbow Village μετά την ολοκλήρωση του έργου ενίσχυσης στα τέλη Ιανουαρίου 2023, αλλά ένα ερωτηματικό παραμένει πάνω από τους καλυμμένους τοίχους.
Ο Chung Kuo-yi, αξιωματικός από το Γραφείο Πολιτιστικών Υποθέσεων της Taichung, είπε στο CNN ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής απάντηση.
Rainbow Village Taiwan

«Σκοπεύουμε να τα επαναφέρουμε, αλλά όχι απαραίτητα στην αρχική τους εμφάνιση», είπε. «Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να το κάνουμε».
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share