Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια μέρα στο πάρκο της Παύλιανης: Τα μουσικά μονοπάτια και οι καταρράκτες συνθέτουν ένα απόλυτα μαγικό τοπίο

Το θαύμα της φύσης φανερώνεται σε κάθε επισκέπτη της χωρίς φειδώ

17 Οκτωβρίου 2022 13:55
Μια μέρα στο πάρκο της Παύλιανης: Τα μουσικά μονοπάτια και οι καταρράκτες συνθέτουν ένα απόλυτα μαγικό τοπίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοντά στην Αθήνα, η παραμυθένια Παύλιανη ξέρει πολύ καλά να κλέβει τις εντυπώσεις και να καλεί τους επισκέπτες σε μαγικό περίπατο δίπλα στη φύση.

Δείτε επίσης: Ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα: Η μαγευτική λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά και το καταπράσινο τοπίο

Γεμάτη χρώματα, ζωγραφιές, παιχνίδια και μονοπάτια είναι ικανή να μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, μόλις 2 ώρες και κάτι από την πρωτεύουσα και 3,5 ώρες από την Θεσσαλονίκη.

Το χωριό της Παύλιανης είναι σχεδόν στη μέση από τις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και, η απόσταση από αυτές είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την Παύλιανη χειμερινό προορισμό, ωστόσο πολλοί την επισκέπτονται τόσο την άνοιξη, όσο και το καλοκαίρι.

Το θαύμα της φύσης φανερώνεται σε κάθε επισκέπτη της χωρίς φειδώ. Απλόχερα, μέσα στο καταπράσινο τοπίο «αρπάζει» κάθε άγχος και αρνητική σκέψη και σε παρασύρει σε ένα ονειρεμένο τοπίο, σχεδόν ουτοπικό, που όμως υπάρχει, είναι μπροστά σου και μπορείς να το εξερευνήσεις.

Μια μέρα στο πάρκο της Παύλιανης: Τα μουσικά μονοπάτια και οι καταρράκτες συνθέτουν ένα απόλυτα μαγικό τοπίο

Το ορεινό χωριό της Παύλιανης ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας ενώ είναι ένα από τα ορεινότερα του νομού και μάλιστα έχει δύο οικισμούς.

Μέσα στη λίστα με τα μαγευτικά αξιοθέατα του χωριού που πρέπει να επισκεφτείς είναι σίγουρα το μονοπάτι του άγνωστου καλλιτέχνη.

Αν αγαπάς την πεζοπορία και αναζητάς ένα καταπράσινο τοπίο, τότε το «μονοπάτι του καλλιτέχνη» -ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη- είναι ο ιδανικός προορισμός.

Ο υπέροχος καταρράκτης και οι ζωγραφισμένες πινακίδες θα σε οδηγήσουν στον προορισμό σου με απόλυτη ασφάλεια και προπάντων... ηρεμία.

Η καλύτερη θέα βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Στην Άνω Παύλιανη θα απολαύσεις τη θέα προς το Μαλιακό Κόλπο και αν ο καιρός σε ευνοήσει μπορείς να καθίσεις απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ηλίου να περιλούζουν το πρόσωπό σου.

Bonus Tip: Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μουσείο Υδροκίνησης.

Και φτάνοντας στην πηγή του άρθρου -αλλά και της Παύλιανης- βρίσκουμε το πάρκο για το οποίο όλοι έχουν κάτι να θυμούνται.

Μονοπάτια, καταρράκτες, δεντρόσπιτα και πινακίδες με υπέροχα μηνύματα θα κάνουν τον περίπατό σου σκέτη απόλαυση. Το μουσικό γεφυράκι, οι κούνιες, οι αιώρες και το... παγκάκι των τσακωμένων θα σε κάνουν να χαθείς, σαν να είσαι στον κόσμο των θαυμάτων.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως, όπως αναφέρεται, το Πάρκο έχει δημιουργηθεί από μια δασκάλα και τους μαθητές της. Τα εκλεπτυσμένα μηνύματα που αναγράφονται στις πινακίδες αλλά και η δημιουργικότητα που συνθέτει αυτό το παραμυθένιο πάρκο είναι σίγουρα αποτέλεσμα ζωηρής φαντασίας και παιχνιδιάρικης διάθεσης.

Τέλος, εξαντλημένοι- και πεινασμένοι- από την πεζοπορία, τι καλύτερο από μια στάση για καφέ και σνακ με καλή παρέα;

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share