Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απόδραση στο μακροβιότερο χωριό της Πελοποννήσου - Μετρά 5 αιώνες ζωής και είναι το ψηλότερο της περιοχής

Ένα κρυφό διαμαντάκι

12 Οκτωβρίου 2022 12:40
Απόδραση στο μακροβιότερο χωριό της Πελοποννήσου - Μετρά 5 αιώνες ζωής και είναι το ψηλότερο της περιοχής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για Σαββατοκύριακα και τριήμερα. Αφενός λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, αφετέρου λόγω των πολλών επιλογών που μπορεί να έχει κανείς αν θέλει να βρεθεί εκεί.

Κάποια από τα χωριά της Πελοποννήσου, ωστόσο, ξεχωρίζουν και όχι άδικα. Όπως για παράδειγμα ένα χωριό το οποίο μετρά πέντε αιώνες ζωής και έχει και κάτι ιδιαίτερο. Είναι το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου. Ο λόγος για το χωριό Μαγούλιανα για το οποίο θα σου μιλήσουμε σήμερα. Δεν είναι πολύ γνωστό ή πολύ τουριστικό αλλά αξίζει της προσοχής σου. Με την ευκαιρία, δείτε το ιστορικό χωριό που γυρίστηκε ο "Παπαφλέσσας" είναι ο ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινή απόδραση.

Μαγούλιανα: Το χωριό που μετρά πέντε αιώνες ζωής και είναι το ψηλότερο της Πελοποννήσου

Το γραφικό και ιστορικό αυτό χωριό της Πελοποννήσου, τα Μαγούλιανα, βρίσκονται μέσα σε ένα πυκνό δάσος γεμάτο με έλατα, στην άκρη μιας βουνοπλαγιάς. Οι εικόνες από το βίντεο που θα δεις παρακάτω, σίγουρα θα σε προϊδεάσουν για το τι θα δεις αν βρεθείς εκεί από κοντά. Όσον αφορά την ακριβή τοποθεσία του χωριού, τα Μαγούλιανα αποτελούν έναν όμορφο και παραδοσιακό οικισμό της Γορτυνία. Θα το εντοπίσεις λιγότερο από 60 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη, στα δυτικά της Βυτίνας. Οι χάρτες της Google θα σε βοηθήσουν να το εντοπίσουν εύκολα.

Ωστόσο χρειάζεται το χρόνο του για να το προσεγγίσεις, αν αναλογιστείς ότι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1365 μέτρων. Κάπως έτσι κατέχει και τον τίτλο του ψηλότερου χωριού της Πελοποννήσου. Και συγκεκριμένα του ψηλότερου που κατοικείται. Η προνομιακή του θέση, προσφέρει φυσικά μοναδική θέα στην οροσειρά του Μαίναλου. Από αυτές που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις και να φωτογραφίζεις όταν βρίσκεσαι διακοπές σε ένα τέτοιο μέρος.

Από πού πήρε το όνομά του το χωριό; Η ονομασία του χωριού θεωρείται ότι προέρχεται από την σλαβική λέξη Magila η οποία σημαίνει λόφος-ύψωμα.

Μπορείς να πάρεις μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού Travel Inspiration στο Youtube…

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share