Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο χρόνος σταμάτησε για πάντα εκεί: Η απαράμιλλης ομορφιάς καστροπολιτεία της Μάνης που μαγεύει τον επισκέπτη (video)

Τοπίο-σκέτη απόλαυση!

8 Οκτωβρίου 2022 18:01
Ο χρόνος σταμάτησε για πάντα εκεί: Η απαράμιλλης ομορφιάς καστροπολιτεία της Μάνης που μαγεύει τον επισκέπτη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην καρδιά της λακωνικής Μάνης, ανάμεσα στο ασύλληπτης ομορφιάς φυσικό τοπίο και την μοναδική αρχιτεκτονική, η Καστροπολιτεία της Βάθειας αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και “ταξιδεύει” τον επισκέπτη στο ένδοξο παρελθόν της.

Στο παρελθόν, οι κάτοικοί της χρειάστηκε να υπερασπιστούν τον τόπο τους από επιδρομείς γι΄αυτό και δημιούργησαν τα πυργόσπιτα που βλέπουμε και σήμερα και θαυμάζουμε την κατασκευή τους. Στη Μάνη πυργόσπιτα αυτά τα λένε “Δυναμάρια”, ονομασία που κατ’ αντιστοιχία δίνεται και στις γυναίκες της Μάνης υποδηλώνοντας την βαρύτητα που έχει η ύπαρξή τους στην κάθε οικογένεια.

Ένας οικισμός - μνημείο

Στην επικράτεια του Ταίναρου, φωλιάζει λοιπόν ένα από τα πιο ιστορικά και όμορφα χωριά της Ευρώπης, στην καρδιά της Λακωνίας. Ο οικισμός της Βάθειας προβάλλει ξαφνικά επάνω από μια από τις στροφές του δρόμου, σαν ένα φρούριο χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, προσφέροντας υπέροχη θέα στη Μεσόγειο.

Ολόκληρος ο οικισμός, αναγνωρίζεται ως μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής του 18ου και του 19ου αιώνα, είναι η εποχή που χτίστηκαν οι περισσότεροι από τους πύργους της Βάθειας. Οι πύργοι είναι μοναδικά δείγματα λαϊκής οχύρωσης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share