Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Ο άγνωστος παράδεισος της Ηπείρου: Το καταπράσινο χωριό με τον διπλό καταρράκτη που μαγεύει κάθε επισκέπτη

Η ορεινή Ελλάδα στα καλύτερά της

5 Οκτωβρίου 2022 12:21
Ο άγνωστος παράδεισος της Ηπείρου: Το καταπράσινο χωριό με τον διπλό καταρράκτη που μαγεύει κάθε επισκέπτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από τα νησιά, τις ατελείωτες ακτές και τις πανέμορφες παραλίες της, η Ελλάδα μπορεί και ξεχωρίζει και για άλλα υδάτινα περιβάλλοντα όπως για τα ποτάμια της, τις λίμνες αλλά και τους καταρράκτες της.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση της ομορφιάς της ελληνικής ορεινής περιφέρειας είναι το χωριό Θεοδώριανα. Το χωριό – παράδεισος των νερών της Ελλάδας με τους διπλούς καταρράκτες που σε καλεί να το εξερευνήσεις όλες τις εποχές του χρόνου και να μαγευτείς από αυτό. Τα Θεοδώριανα βρίσκονται στην Ήπειρο και αξίζει να μπουν στην λίστα σου για την επόμενη εξόρμηση που θα κάνεις. Με την ευκαιρία, δείτε το πανέμορφο χωριό της Κρήτης που γυρίστηκε η θρυλική σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».

Θεοδώριανα: Το χωριό – παράδεισος των νερών της Ελλάδας

Αν είσαι φυσιολάτρης και σου αρέσουν οι εκδρομές στην ορεινή Ελλάδα τότε μπορεί να έχεις ακούσει ή και να έχεις επισκεφθεί το χωριό Θεοδώριανα στην Άρτα. Ένας οικισμός που περιήλθε στην Ελλάδα το 1881 Εκεί, στην ανατολική πλαγιά των Τζουμέρκων, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει την άγρια ομορφιά του βουνού και τη γαλήνη που σου προσφέρουν τα τρεχούμενα νερά. Δεν αποκαλείται τυχαία από αρκετούς «παράδεισος των νερών» και ο λόγος είναι οι διπλοί καταρράκτες της Σούδας που θα συναντήσεις εκεί. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι γεμάτο πλατάνια, έλατα και καρυδιές.

Όταν φτάσεις στα Θεοδώριανα της Άρτας, σίγουρα από τα πρώτα πράγματα που θα σου πουν είναι να επισκεφθείς και να θαυμάσεις από κοντά τους καταρράκτες. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις ένα μονοπάτι το οποίο ξεκινάει από το χωριό, από τη βρύση στο σχολείο, όπου βρίσκεται και η πρώτη ταμπέλα.

Ο άγνωστος παράδεισος της Ηπείρου: Το καταπράσινο χωριό με τον διπλό καταρράκτη που μαγεύει κάθε επισκέπτη

Αν ρωτήσεις τους ντόπιους και ακολουθήσεις τις πινακίδες, θα βρεθείς σχετικά εύκολα εκεί αλλά απαιτείται περίπου 1 ώρα. Εκεί θα αντικρίσεις τους λεγόμενους δίδυμους καταρράκτες οι οποίοι πέφτουν από ύψος 25 μέτρων και ουσιαστικά χωρίζονται στα 2.

Τι άλλο θα δεις στην περιοχή

Τα Τζουμέρκα είναι μια περιοχή της Ελλάδας που θα θες να επισκεφθείς ξανά και ξανά. Όχι άδικα γιατί έχεις πολλά να δεις και να κάνεις. Φυσικά δεν πρέπει να χάσεις την σπηλιά της Ανεμότρυπας στα Τζουμέρκα με ιστορία εκατομμυρίων ετών. Ένα φυσικό στολίδι που η ιστορία του χάνεται στο βάθος εκατομμυρίων ετών. Ένα από τα πιο φημισμένα χωριά που μπορείς να επισκεφθείς στην περιοχή των Τζουμέρκων είναι τα Πράμαντα. Αν θες να ξεφύγεις ακόμη περισσότερο μπορείς να γνωρίσεις κι άλλα χωριά, όπως το χωριό Κυψέλη στα Τζουμέρκα που δεν γίνεται να μην σου προκαλέσει δέος και θαυμασμό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share