Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ώρα ανατροπής για τη Ryanair και το «λουκέτο» στην Αθήνα!

Τι πραγματικά συμβαίνει με τη γνωστή αεροπορική εταιρεία;

22 Σεπτεμβρίου 2022 11:12
Ώρα ανατροπής για τη Ryanair και το «λουκέτο» στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λουκέτο ανακοίνωσε και πάλι πριν από λίγες μέρες η αεροπορική εταιρεία Ryanair κλείνοντας τη βάση της στην Αθήνα για τη χειμερινή περίοδο, προκαλώντας αναστάτωση στους εργαζομένους της.

Άραγε, θα οριστικοποιήσει την απόφασή της ή θα ανακαλέσει και θα προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο του ΕΟΤ που στοχεύει στην επιμήκυνση της χειμερινής σεζόν και στα οφέλη της;

Όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ryanair ανακοίνωσε ότι με αφορμή τις υψηλές χρεώσεις των αεροδρομίων, κλείνει τη βάση της στην Αθήνα για τη χειμερινή σεζόν, δεν αποτέλεσε και τόσο μεγάλη έκπληξη στον κλάδο της αερομεταφοράς, μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προβεί σε παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Δείτε επίσης: Εξελίξεις για την παραμονή της Ryanair στην Ελλάδα - Έγιναν γνωστά τα νέα

Περισσότερο, αιφνιδιάστηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μέσω επιστολής που έστειλαν προς τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια ζήτησαν την παρέμβαση του, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας τόσο στα πληρώματα καμπίνας, όσο και στο προσωπικό εδάφους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όμως, πληθαίνουν τα ερωτήματα ως προς το αν η πρόσφατη απόφαση της Ryanair, να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα το φετινό Χειμώνα, είναι οριστική ή όχι.

ραιανερ-λουκετο-αθηνα-22-9

Ryanair: JET2 και Eurowings την ξαναρίχνουν(;) στο γήπεδο

Τα στελέχη του Ιρλανδικού μεταφορέα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις παραγόντων στην ταξιδιωτική βιομηχανία, διαπιστώνοντας ότι «γέρνουν» προς το σχέδιο του υπουργού Τουρισμού όσον αφορά την επιμήκυνση της σεζόν και το καρποφόρο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, αντιλαμβάνονται τον ισχυρό ανταγωνισμό στην Ελλάδα από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες (Jet2, Jet2Holidays, Wizz Air, Eurowings), που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο «Ελ. Βενιζέλος» το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Μάλιστα, με μία σεζόν που πάει να κλείσει με νούμερα-ρεκόρ, η αγορά ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ για πρόγραμμα συνδιαφήμισης με τους tour operators, που θα έχει ως στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών για την περίοδο Νοέμβριος 2022- Μάρτιος 2023.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του powergame.gr, στους αποδέκτες της προαναφερθείσας πρόσκλησης συμπεριλαμβάνεται και η Ryanair.

Αυτό επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την τελική απόφαση που θα πάρει η εταιρεία, και το αν τελικά επιθυμεί να λειτουργήσει με βάση το ανταγωνιστικό σχήμα στο οποίο έχουν καταλήξει το υπουργείο Τουρισμού και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για τις πτήσεις χαμηλού κόστους κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share