Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το απόκοσμο χωριό των Κυκλάδων με εικόνες που δεν θα συναντήσεις ξανά στην Ελλάδα

Ένα "εξωγήινο" μέρος

22 Σεπτεμβρίου 2022 10:43
Το απόκοσμο χωριό των Κυκλάδων με εικόνες που δεν θα συναντήσεις ξανά στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα και γνωρίζεις τα χωριά της, τόσο περισσότερο εκπλήσσεσαι από τις ιδιαίτερες ιστορίες που μπορείς να μάθεις και τους παράξενους τόπους που θα τύχει να επισκεφθείς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν χωριά που έχουν άκρως ξεχωριστά χαρακτηριστικά και σίγουρα δε θα τα ξεχάσεις αν τα επισκεφθείς έστω μια φορά. Μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα ο Βώλαξ, το απόκοσμο χωριό της Τήνου που έχει την ιστορία και τον μύθο να το συνοδεύουν. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις εκεί σίγουρα θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Με την ευκαιρία, δείτε το ειδυλλιακό χωριό 2 ώρες από την Αθήνα.

Βώλαξ: Το… εξωγήινο χωριό στην Τήνο

Ο Βώλαξ στην Τήνο, ξεχωρίζει, λοιπόν, για τους γρανιτένιους ογκόλιθους που θα συναντήσει κανείς εκεί. Το τοπίο μοιάζει απόκοσμο ιδιαίτερα όταν πας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως κατά το ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ηφαιστειογενείς ογκόλιθους οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι στο οροπέδιο του Βωλάκα αρκετά κοντά στην Χώρα του νησιού. Αν χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, αυτοί οι σχηματισμοί που κάνουν οι βράχοι θυμίζουν άλλοτε πουλιά και άλλοτε σώματα ανθρώπων, ακόμη και απλούς βόλους. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το όνομα του χωριού.

Ένα χωριό που δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς χτίστηκε αλλά προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες λόγω αυτών των ιδιαίτερων πετρωμάτων. Θεωρείται πάντως ότι είναι από τα παλιότερα χωριά του νησιού. Και πώς να μην συγκεντρώνει τα βλέμματα αυτό το χωριό αφού ο Βώλαξ με τα λιγοστά κάτασπρα σπιτάκια του, ακουμπισμένα στους τεράστιους μονόλιθους αποτελεί μοναδικό θέαμα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share