Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ούτε 2 ώρες από την Αθήνα: Το χωριό που είναι ο ορισμός του ειδυλλιακού τοπίου και θα σε συναρπάσσει

Πραγματικά υπέροχο!

19 Σεπτεμβρίου 2022 09:24
Ούτε 2 ώρες από την Αθήνα: Το χωριό που είναι ο ορισμός του ειδυλλιακού τοπίου και θα σε συναρπάσσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το καλοκαίρι να μας αφήνει σιγά σιγά, τα νησιά βγαίνουν από τα... ραντάρ μας για στιγμές ξεκούρασης, αλλά φυσικά υπάρχουν και χερσαίοι προορισμοί, με τους Αθηναίους να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αρκετά όμορφα τοπία κοντά στην πρωτεύουσα.

Σε κάθε περίπτωση λένε ότι τον Σεπτέμβριο για πολλούς είναι οι καλύτερες διακοπές σε θάλασσα και όχι άδικα ενώ τα χρώματα του Οκτωβρίου είναι από τα πιο μαγικά μαζί με της άνοιξης. Αν τώρα θες να ξεφύγεις για ένα σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν αρκετές επιλογές και φθινοπωρινοί προορισμοί να επιλέξεις.

Το υπέροχο χωριό για την απόλυτη ξεκούραση

Ένας από αυτούς, φυσικά, είναι και η ορεινή Κορινθία. Μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, τα Τρίκαλα της Κορινθίας είναι ό,τι πρέπει αν σε… κούρασε η θάλασσα ή αν είσαι απλώς πιο ορεινός τύπος όσον αφορά τις διακοπές σου.

Ολόκληρη η περιοχή είναι μια ωδή στη φύση και σίγουρα θα τη λατρέψουν και οι μικρότεροι της οικογένειας που θα το ρίξουν στην εξερεύνηση. Αν τώρα θες να το πας ένα βήμα παραπέρα και να δεις και τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής, εκτός από τη λίμνη Δόξα, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη μικροσκοπική λίμνη Δασίου. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο… Όπως και η ολόκληρη η περιοχή, αν και φυσικά μπορείς να βρεις κι ένα χωριό μες στο κέντρο της Αθήνας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share