Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο άγνωστος θησαυρός του Αργοσαρωνικού: Το νησάκι σε σχήμα σπαθιου μία ανάσα από το Αγκίστρι (video)

Βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι

15 Σεπτεμβρίου 2022 11:14
Ο άγνωστος θησαυρός του Αργοσαρωνικού: Το νησάκι σε σχήμα σπαθιου μία ανάσα από το Αγκίστρι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από πολλά νησιά και μεγάλη ακτογραμμή. Κάποια από αυτά είναι είναι μεγάλα και διάσημα σε όλο τον κόσμο και άλλα είναι απλώς νησίδες που μπορεί να είναι άγνωστες ακόμη και σε εμάς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένα άγνωστο σε πολλούς νησί το οποίο μάλιστα βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό και έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο λόγος για ένα νησί που περιβάλλεται από μυστήριο και παράξενες εικόνες. Ονομάζεται Μετώπη και βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι. Τα παράξενα αρχικά, το σχήμα σπαθιού και η κόκκινη λίμνη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω από ψηλά είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Με την ευκαιρία, δείτε το νησί του Αργοσαρωνικού με τις παραδεισένιες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά, μιάμιση ώρα από Αθήνα.

Μετώπη: Το άγνωστο ελληνικό νησί με τα περίεργα αρχικά και το σχήμα σπαθιού

Η Μετώπη είναι ένα κατάφυτο νησί το οποίο είναι επίπεδο και έχει ιδιαίτερο σχήμα. Όσον αφορά τη γεωλογία του νησιού, αποτελεί την κορυφή του άλλοτε ισθμού που ένωνε την Αίγινα με το Αγκίστρι και υπέστη καθίζηση. Σήμερα κοιτώντας το κανείς από ψηλά, σου δίνει την αίσθηση ότι μοιάζει με σπαθί. Με την πρώτη ματιά το βλέμμα σου αιχμαλωτίζει μια κόκκινη, μυστηριώδης λίμνη η οποία βρίσκεται σε μία γωνιά του. Εκτός από το σχήμα του, το νησί έχει σε σημεία του αμπελώνες ενώ περιβάλλεται από υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Η Μετώπη αποτελεί καταφύγιο για τα διερχόμενα σκάφη και αγαπημένο προορισμό για τους επιβάτες τους. Θα δεις εκεί το καλοκαίρι να σταματούν σκάφη και να κάνουν οι επιβάτες τις βουτιές τους.

Κάτι ακόμη ιδιαίτερο που μπορείς να δεις, όπως σημειώνει και το κανάλι Haanity που Youtube το βίντεο του οποίου θα δεις παρακάτω, κοιτάζοντας καλύτερα στον βυθό της λίμνης διακρίνονται τα αρχικά “ΞΧΞ”. Η εξήγηση αυτών των αρχικών δεν είναι τελικά απόλυτα γνωστή και υπάρχουν πολλές εκδοχές. Είναι άγνωστο το ποιος δημιούργησε αυτά τα αρχικά εκεί, τι σημαίνουν και ποιος ο λόγος που τα έφτιαξε. Αξιοσημείωτο, όμως είναι ότι αυτά τα αρχικά ξεχωρίζουν με ευκολία από μεγάλη απόσταση και ύψος. Και αυτό οφείλεται στο μεγάλο μέγεθός τους αλλά και στην καθαρότητα της γραφής τους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share