Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φέρνει την απόλυτη ανατροπή στις πτήσεις το 2023 η Sky Εxpress!

Δεύτερη σε μέγεθος έργου αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

11 Σεπτεμβρίου 2022 14:43
Φέρνει την απόλυτη ανατροπή στις πτήσεις το 2023 η Sky Εxpress!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς η Sky Εxpress και να επενδύει σε νέα αεροσκάφη που αναβαθμίζουν τη δυναμικότητά της, έχοντας καταστεί πλέον η δεύτερη σε μέγεθος έργου αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του 8ουAirbus A320neo, ενώ σε λίγες ημέρες θα παραλάβει το 9ο τέτοιο αεροπλάνο, που θα ολοκληρώσει για φέτος τον πρώτο κύκλο επενδύσεων.

Δείτε επίσης: «Σεισμός» στα αεροπορικά ταξίδια από την ανακοίνωση της Sky Express!

Σε εκδήλωση την Παρασκευή για την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θα παραλάβει δύο νέα αεροσκάφη Airbus A321neo το 2023. Θυμίζουμε πως η εταιρεία εν μέσω πανδημίας αύξησε το εκτόπισμά της, καθώς την τελευταία διετία άνοιξε τα φτερά της για το εξωτερικό, μετά την απόκτηση των Airbus A320neo, που θεωρείται ως το καλύτερο αεροσκάφος στις μεσαίες αποστάσεις.

Μιλώντας στην εκδήλωση της παρουσίασης του νέου προγράμματος, η διευθύντρια επικοινωνίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου τόνισε πως «η Sky express αποτελεί το απόλυτο success story. To 2019 ήταν για το αεροδρόμιο της Αθήνας από πλευράς μεριδίου αγοράς μόλις στο 2,5% και φέτος, μετά από δύο δύσκολα χρόνια, έχει ανεβάσει το μερίδιό της στο 13% και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη (σ.σ. μετά την Aegean) αεροπορική εταιρεία για το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

σκαι-εξπρεσ-πτησεισ-11-9

Το 2021, εκεί που άλλες αεροπορικές συρρικνώνονταν, μείωναν δρομολόγια και συχνότητες, η Sky express ξεκίνησε το διεθνές της δίκτυο, πετώντας πλέον σε πέντε διεθνείς προορισμούς. Αυτό από μόνο του ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα εν μέσω πανδημίας».

Η κ. Παπαδοπούλου πρόσθεσε πως από την αρχή του 2022 έως και τα τέλη Μαΐου η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 200% από πλευράς επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2019, ενώ έχει προσθέσει φέτος 1 εκατ. θέσεις από τον Ιανουάριο έως και το τέλος Μαΐου και έχει αυξηθεί κατά 600.000 επιβάτες η κίνηση.

Σημειώνεται ότι το φετινό πτητικό πρόγραμμα της Sky express έχει εμπλουτιστεί με απευθείας πτήσεις σε στρατηγικούς προορισμούς εξωτερικού και ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας στο εσωτερικό με πτήσεις σε πολλά ελληνικά νησιά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share