Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το θρυλικό ελληνικό νησί που θυμίζει Καραϊβική και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles (video)

Ένας μικρός παράδεισος με κρυστάλλινα νερά και δέντρα που ακουμπούν στη θάλασσα

9 Σεπτεμβρίου 2022 14:32
Το θρυλικό ελληνικό νησί που θυμίζει Καραϊβική και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την τεράστια ακτογραμμή και τα δεκάδες ελληνικά νησιά, πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο που σε συνεπαίρνει και μαθαίνεις πληροφορίες που δεν γνώριζες. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με ένα ελληνικό νησί το οποίο ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles. Με την ευκαιρία, δείτε την ιστορική ελληνική αμμουδιά στις ακτές της Πρέβεζας.

Ο λόγος για το νησί Τσουγκριάς στο Αιγαίο. Ένα νησάκι που μοιάζει με Καραϊβική και μόνο τυχαία δεν ήταν η επιθυμία του συγκροτήματος να το αποκτήσει. Το νησί Τσουγκριάς είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Σκιάθο με πολύ πράσινο και κρυστάλλινα διάφανα νερά. Αν έχεις βρεθεί στις Σποράδες, τότε μπορείς να φανταστείς πώς είναι αυτή η γωνιά του Αιγαίου.

Τσουγκριάς: Το ελληνικό νησί που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Το νησάκι Τσουγκριάς, λοιπόν, κοντά στη Σκιάθο αποτελείται από λευκές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και γωνιές γεμάτες ησυχία για να χαλαρώσεις. Θα βρεθείς εκεί, πιθανόν, με ένα από τα σκάφη που κάνουν βόλτες και αράζουν για βουτιές. Είναι το νησάκι που ερωτεύτηκαν οι Beatles και ήθελαν να το αγοράσουν. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο τοπικός θρύλος που ήθελε τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στη δεκαετία του ΄60 και που προσπάθησαν να αγοράζουν τον Τσουγκριά με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο.

Και δεν τους αδικεί κανείς μιας και η ομορφιά αυτού του επίγειου παράδεισου είναι απαράμιλλη. Όπως θα δει κανείς στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα νησάκι με πλούσια βλάσητη, με πεύκα που σχεδόν ακουμπούν στη θάλασσα, στις εκπληκτικές μικρές παραλίες του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το καλοκαίρι, όσοι επισκέπτονται τη Σκιάθο και γενικά τις Σποράδες ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να βρεθούν και στον Τσουγκριά.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share