Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πραγματικός «θησαυρός»: Tο νησάκι-πειρασμός, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, που σε κάνει να πιστεύεις πως επέστρεψες σε Αιγαίο και Ιόνιο (video)

Σκέτη μαγεία!

27 Αυγούστου 2022 09:59
Πραγματικός «θησαυρός»: Tο νησάκι-πειρασμός, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, που σε κάνει να πιστεύεις πως επέστρεψες σε Αιγαίο και Ιόνιο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύβοια για τους Αθηναίους αποτελεί τον πιο προσιτό προορισμό για την εβδομάδα των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και για διήμερα και τριήμερα αποδράσεων λίγο πριν το φθινόπωρο.

Τα κατάφυτα τοπία, οι πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και οι πανέμορφες παραλίες συνθέτουν το πορτραίτο ενός μέρους προσιτής πολυτέλειας. Ανάμεσα στις πιο γνωστές περιοχές της Εύβοιας είναι η Ερέτρια, η οποία φιλοξενεί και μία εκ των διασημότερων παραλιών της κεντρικής Εύβοιας, με τα χιλιόμετρα που την χωρίζουν από το κέντρο της Χαλκίδας να είναι μόλις 20.

Δείτε επίσης: Λευκά βράχια και γαλανά νερά: Το πανέμορφο ελληνικό νησί που "γεννήθηκε" από ηφαίστειο

Από το λιμάνι της Ερέτριας, έχεις θέα τα πιο δελεαστικά νερά του Νότιου Ευβοϊκού, αλλά και στα άγνωστα στον ευρύ τουρισμό της περιοχής, μικρά, ακατοίκητα νησάκια. Είσαι έτοιμος να φτάσεις στο μικρό νησάκι του νότιου Ευβοϊκού που στολίζει την περιοχή απέναντι από την Ερέτρια;

Το πιο διάσημο νησί του Νότιου Ευβοϊκού είναι το ιδιαίτερης ομορφιάς Ασπρονήσι, το οποίο φημίζεται για τα ζεστά, τιρκουάζ, διαυγή και ρηχά νερά του -ό,τι πρέπει για κολύμπι και εξερεύνηση- και τη λευκή άμμο της αμμουδιάς του, ενώ το σχήμα του από ψηλά, θυμίζει καρδιά.

Ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το Ασπρονήσι τόσο δημοφιλές, είναι ο βραχώδης βυθός του ο οποίος ενδείκνυται για καταδύσεις, αλλά και ψάρεμα. Όπως και να έχει, πριν πας στο Ασπρονήσι πάρε μαζί σου μάσκα και αναπνευστήρα, καθώς το θέαμα είναι κάτι περισσότερο από απολαυστικό.

Στοιχείο που ξεχωρίζει το Ασπρονήσι από υπόλοιπα νησάκια της Ερέτριας και του Νότιου Ευβοϊκού, είναι το ότι αν και μικρό στο μέγεθος, διαθέτει συστάδα δέντρων και έτσι το μπλε και το πράσινο είναι εναλλασσόμενα χρώματα. Το Ασπρονήσι θα το περπατήσεις με τα πόδια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και θα έχεις τη δυνατότητα να το γνωρίσεις με εύκολη πεζοπορία.

Πώς θα φτάσεις στο Ασπρονήσι

Για να φτάσεις στο Ασπρονήσι θα ξεκινήσεις από το λιμάνι της Ερέτριας και κινούμενος προς τα νοτιονανατολικά θα το συναντήσεις λίγα λεπτά μετά και περνώντας το νησί της Αγίας Τριάδας.

Ο λόγος που αγνοείς την παρουσία του μικρού νησιού είναι πιθανότητα το ότι δεν είναι προσβάσιμο με το αυτοκίνητο, οπότε το σκάφος αποτελεί μονόδρομο. Κάπως έτσι, το χαίρονται και το απολαμβάνουν μόνο λίγοι.

Μην σε αποθαρρύνει το σκάφος, όμως. Αν δεν ανήκεις στους ελάχιστους που έχουν αυτή τη δυνατότητα, υπάρχει σαφώς η επιλογή της εκδρομής που διοργανώνουν οι σχολές κατάδυσης της Εύβοιας και των γύρω περιοχών. Ο εξοπλισμός προσφέρεται από τις σχολές, ενώ μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το μπάνιο, η ηλιοθεραπεία και… η απόλυτη χαλάρωση.Πού ξέρεις; Μπορεί γνωρίζοντας το Ασπρονήσι, να ξεκινήσεις εντέλει και ένα χόμπι άκρως ενδιαφέρον και συναρπαστικό!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share