Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η παραλία που είναι στις 10 καλύτερες του κόσμου βρίσκεται 4 ώρες από την Αθήνα

Ο λόγος για...

25 Αυγούστου 2022 17:02
Η παραλία που είναι στις 10 καλύτερες του κόσμου βρίσκεται 4 ώρες από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα λόγια περιττεύουν όταν η ομορφιά της Ελλάδας φτάνει στο ζενίθ της. Πετάμε πάνω από την παραλία με το απόλυτο χρώμα, την απίστευτη άμμο και το σπάνιο κεδροδάσος.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το νησί-σμαράγδι του Βορείου Αιγαίου με τις σαγηνευτικές παραλίες.

Βρισκόμαστε στην παραλία Σίμος, στην Ελαφόνησο, 5 λεπτά από τις ακτές της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα τοπίο που συναντά κανείς σε τροπικές χώρες και εκεί… δύσκολα. Το απόλυτο εξωτικό τοπίο απέχει 4 ώρες από την Αθήνα και πας σχεδόν… οδικώς, αφού το καραβάκι κάνει μια πολύ μικρή απόσταση για να σας φέρει στην Ελαφόνησο.

Η παραλία έχει βραβευθεί πολλές φορές καθώς θεωρείται μία από τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το menshouse.gr μας χαρίζει μοναδικά, απίστευτα πλάνα από την παραλία- κόσμημα που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Δείτε το βίντεο:

Η μεγαλύτερη παραλία με άμμο βρίσκεται στην Ελλάδα - Ποια είναι;

Η Πρέβεζα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου είναι έδρα του Δήμου Πρέβεζας και πρωτεύουσα του Νομού Πρέβεζας. Έχει πολλά αξιοθέατα και διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Γνωρίζατε όμως ότι στην Πρέβεζα βρίσκεται και η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη;

Πολλοί δεν τον γνωρίζουν αλλά στην Ελλάδα βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά στην ηπειρωτική ριβιέρα της Ελλάδας και ο λόγος για το Μονολίθι στην Πρέβεζα.

Η ακτογραμμή εκτείνεται περίπου στα 25χλμ και αποτελείται από τα χωριά Μύτικας, Κανάλι και Καστροσυκιάς. Στην παραλία υπάρχουν τόσο οργανωμένα beach bar όσο και χώρος για να κάτσεις με την ομπρέλα σου.

Λίγα λόγια για την παραλία Μονολίθι

Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) έλαβε η παραλία από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή (στη θέση καντίνα Α) με μέγεθος 10Χ10m περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1m περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν, οπότε σήμερα είναι ύφαλος στο επίπεδο των υδάτων.

Η τοποθεσία αυτή κατά τους αρχαίους χρόνους έφερε την ονομασία "Κόμαρος". Η ονομασία αυτή — στα αρχαία ελληνικά σημαίνει κουμαριά — οφείλεται τις πολλές κουμαριές που υπάρχουν σήμερα και συμπεραίνουμε ότι υπήρχαν από την αρχαιότητα, σε όλες τις πλαγιές ανατολικά του μεγάλου και ανοιχτού αυτού κόλπου. Η ονομασία αυτή έφτασε ως το σύγχρονο χρόνο σχεδόν αναλλοίωτη ως "Γκόμαρος". Οι στρατιωτικοί χάρτες της περιοχής μέχρι και το 1920 τον αναφέρουν ως "Κόλπος Γκόμαρος" ή "Κόλπος Γόμαρος". Η ονομασία "Μονολίθι" πρωτοεμφανίζεται στις αρχές τους 19ου αιώνα σε χειρόγραφο χάρτη του Jean Denis Barbie du Bocage και προέρχεται από τον μοναδικό μεγάλο λίθο που υπήρχε, κοντά στην ακτή, ως σκόπελος, με ύψος περί τα τρία (3) μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share