Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Η υπέροχη παραλία που μοιάζει με μια διάσημη στις Σεϋχέλλες και απέχει μια ώρα από την Αθήνα

Θα πάθετε πλάκα!

19 Αυγούστου 2022 18:41
Η υπέροχη παραλία που μοιάζει με μια διάσημη στις Σεϋχέλλες και απέχει μια ώρα από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Σεϋχέλλες είναι νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού, που αποτελείται από γύρω στα 115 νησιά με πρωτεύουσα τη Βικτώρια και διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Και ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί στις Σεϋχέλλες και να κάνει μια βουτιά στις μαγευτικές παραλίες που υπάρχουν εκεί.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το ελληνικό νησί που διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Ωστόσο, για να βρεθείς εκεί θα πρέπει να ταξιδέψεις αρκετές ώρες και κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό. Γι' αυτό σου βρήκαμε μια εναλλακτική... σου βρήκαμε την παραλία που μοιάζει με μερικές από αυτές που υπάρχουν στις Σεϋχέλλες και απέχει μια ώρα από την Αθήνα.

Ο λόγος για την παραλία Μυλοκοπή. Η «μικρή Βοϊδοκοιλιά» της Κορινθίας, όπως την αποκαλούν, βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Αν και απέχει μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι, αυτή η παραλία θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο μακρινό νησί.

Η παραλία Μυλοκοπή είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες και πιθανότατα δημιούργημα κάποιου σεισμού της αρχαιότητας, σε μία ούτως ή άλλως σεισμογενή περιοχή. Η μεγάλη Μυλοκοπή έχει σκουρόχρωμη άμμο, η μικρή έχει βράχια και πλάκες. Όμως και οι δύο έχουν κρυστάλλινα νερά, προσφέρουν εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο ενώ από αν στρέψετε την πλάτη σας στη θάλασσα θα δείτε ατελείωτο πευκόφυτο δάσος. Είναι και αυτό ένα άλλο πλεονέκτημα της παραλίας. Δεν είναι οργανωμένη αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο να φέρετε μαζί την ομπρέλα σας καθώς όλο και κάποιο δέντρο θα βρείτε για να απλώσετε την πετσέτα σας κάτω από τη σκιά του.

Η παραλία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής για όσους κάνουν ψαρουντούφεκο ή καταδύσεις. Αλλά και ακόμα να μην έχετε τέτοια χόμπι, όταν έρθετε εδώ καλό θα είναι πάρετε μαζί σας μάσκα για να απολαύσετε τον βυθό. Στα βράχια και στον βυθό της θάλασσας εδώ ζουν πάρα πολλά κοχύλια και αχινοί, δείγμα και αυτό της καθαρότητας των νερών σε αυτή την πλευρά του Κορινθιακού.

Δείτε το βίντεο:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share