Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σαν να βρίσκεσαι στην Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το παραδεισένιο ελληνικό νησί με τα τιρκουάζ νερά, που είναι όλο παραλία

Ο λόγος για...

15 Αυγούστου 2022 20:49
Σαν να βρίσκεσαι στην Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το παραδεισένιο ελληνικό νησί με τα τιρκουάζ νερά, που είναι όλο παραλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το επίπεδο νησί που είναι όλο παραλία και θυμίζει εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Αναφερόμαστε στο «νησάκι του Σικελιανού» (ή Άγιος Νικόλαος), στην είσοδο της Λευκάδας.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το μικρό Ελληνικό πειρατικό νησί με την αρχαιότερη «βυθισμένη» πόλη.

Πρόκειται για έναν τόπο παραδεισένιο, με ρηχά τιρκουάζ νερά, προστατευμένο από τους ισχυρούς ανέμους που περιβάλλεται από μια απέραντη παραλία, με ελάχιστη βλάστηση.

Αυτόν τον παραδεισένιο τόπο λάτρεψε η Εύα, γυναίκα του Άγγελου Σικελιανού και ήθελε να τον αγοράσει, χωρίς επιτυχία. Πάνω σ’ αυτόν τον εξωτικό προορισμό με τους ευωδιαστούς «κρίνους της Εύας» έζησαν ο Άγγελος Σικελιανός, η γυναίκα του και το παιδί τους Γλαύκος, με μόνη παρέα τους φίλους τους, τους αγνούς ψαράδες, με τους οποίους άρεσε στον Άγγελο Σικελιανό να συζητά και να μοιράζεται εμπειρίες. Το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει πάνω στο νησί είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Ένας παράδεισος ο οποίος ακόμη και σήμερα μαγεύει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη μορφολογία του που θυμίζει Ταϊλάνδη, Μαλδίβες και άλλους εξωτικούς προορισμούς. Η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το Menshouse.gr μας προσφέρει το εισιτήριο για μια δωρεάν πτήση στο όνειρο. Απολαύστε την!

Δείτε το βίντεο

Το ελληνικό νησί που απέχει μια ώρα από Αθήνα και οι παραλίες του θυμίζουν Μπαχάμες

Για να φτάσεις στις όμορφες παραλίες στις Μπαχάμες χρειάζεται να κάνεις ταξίδι μεγαλύτερο από δέκα ώρες, ωστόσο η εμπειρία αξίζει χωρίς αμφιβολία. Βέβαια, αν δεν προβλέπεται να ταξιδέψεις σύντομα μέχρι Μπαχάμες, σου έχουμε μια εναλλακτική λύση.

Και σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποια είναι αυτή... Στάσου δύο λεπτά και θα σου λύσω την απορία.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στις παραλίες στις Μπαχάμες; Μα φυσικά τα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και το πράσινο.

Σου βρήκαμε ένα ελληνικό νησί με εξίσου πολύ εντυπωσιακές παραλίες και ο λόγος για το Αγκίστρι, το οποία μάλιστα βρίσκεται και πολύ κοντά στην Αθήνα.

Οι παραλίες στο Αγκίστρι

Απόνησος

Η Απόνησος συνδυάζει τιρκουάζ νερά, φύση και σκιά – είναι μέσα στα πεύκα, ξαπλώστρες ή απόλυτη ελευθερία στα λευκά ίσια βράχια της, παιχνίδια και σπορ στο νερό, φαγητό σε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες του Αγκιστρίου και ένα στοιχείο εξωτικών διακοπών σε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι το νησιού.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ ανά άτομο χωρίς ποτό με δωρεάν χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας και ένα βιβλίο δωρεάν που μπορείς να πάρεις και μαζί σου φεύγοντας.

Μπορείς να κάτσεις σε ξαπλώστρα στην Ανατολική, τη δυτική ή στη βόρεια πλευρά του νησιού και να απολαύσεις τις βουτιές σου και το υπέροχο τοπίο!

Η Απόνησος είναι ουσιαστικά μία ιδιωτική νησίδα που συνδέεται με το Αγκίστρι με μία μικρή γέφυρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δεξιά και αριστερά δύο πανέμορφοι κόλποι.

Δραγονερά

Η Δραγονέρα είναι μια παραλία στα δυτικά του νησιού με βότσαλο και πολύ καθαρά νερά. Στην πραγματικότητα μιλάμε για τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. Αυτό που θα σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή είναι τα γαλαζοπράσινα νερά και τα δέντρα που μοιάζουν ή πολλές φορές ακουμπούν κιόλας στη θάλασσα. Εκεί θα απολαύσεις τα ρηχά και καθαρά νερά αλλά και τη δροσιά από τα πεύκα που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Το ελληνικό νησί που απέχει μια ώρα από Αθήνα και οι παραλίες του θυμίζουν Μπαχάμες

Χαλικιάδα

Η παραλία Χαλικιάδα είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, από αυτούς που χρειάζεται κόπο για να ανακαλύψεις και μετά σε αποζημιώνει!

Τα νερά στη Χαλικιάδα είναι ρηχά για λίγα μέτρα και μετά βαθαίνουν αρκετά, φαντάζοντας πάντα κρυστάλλινα λόγω του βοτσαλωτού της βυθού.

Το ελληνικό νησί που απέχει μια ώρα από Αθήνα και οι παραλίες του θυμίζουν Μπαχάμες

Φυσιολάτρεις και γυμνιστές αγαπούν ιδιαίτερα τη Χαλικιάδα, ακριβώς λόγω της σπάνιας ομορφιάς της αλλά και της δύσκολης πρόσβασης στον πολύ κόσμο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share