Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το νησί της Αττικής, μια ανάσα από την Αθήνα, με τις υπέροχες καταγάλανες παραλίες

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

9 Αυγούστου 2022 10:05
Το νησί της Αττικής, μια ανάσα από την Αθήνα, με τις υπέροχες καταγάλανες παραλίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως η άδεια σου τελείωσε και γύρισες Αθήνα για δουλειά; Μήπως έχεις ξεμείνει Αθήνα λόγω διαφόρων υποχρεώσεων; Όπως και να έχει το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και οι διακοπές μπορούν να πάρουν μια μικρή παράταση, αν αξιοποιήσεις τις δυνατότητες που σου δίνει η Αττική.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα νησιά της Αττικής ιδανικά για ολιγοήμερες εκδρομές από Αθήνα.

Στο πρώτο διήμερο κενό που θα έχεις μέσα στον Αύγουστο, κάνε ένα ευχάριστο διάλλειμα ταξιδεύοντας μέχρι το κοντινό Αγκίστρι.

Από τον Πειραιά σε 45 λεπτά με το "δελφίνι" ή μιάμιση ώρα με το πλοίο, είσαι στο Αγκίστρι. Και πρόκειται για ένα υπέροχο νησί με μαγικές παραλίες που αξίζει να εξερευνήσεις.

Πάμε να δούμε όμως τι αξίζει να κάνεις στο Αγκίστρι και να ανακαλύψεις μερικούς πολύ καλούς λόγους για να το επισκεφτείς.

Για βουτιά στην Χαλικιάδα

Η Χαλικιάδα είναι από τις καλύτερες παραλίες στο Αγκίστρι και μία από τις πρώτες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα.

Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια, συνίσταται να φοράτε αθλητικά, έπειτα από δεκάλεπτη διαδρομή μέσα σε ένα όμορφο πευκοδάσος. Η παραλία έχει χοντρά βότσαλα και καθαρά κρυστάλλινα νερά.

Στην συγκεκριμένη παραλία μάλιστα θα δείτε και πολλούς κατασκηνωτές.

Για μπάνιο στην Απόνησο

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νησάκι στο νοτιοδυτικό τμήμα του Αγκιστρίου, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το εκμεταλλεύεται εμπορικά. Έχει είσοδο πέντε ευρώ, η οποία σου προσφέρει ξαπλώστρα, ομπρέλα, μπίρα ή αναψυκτικό και μπορείς να αράξεις εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα νερά του είναι λες και κάνεις μπάνιο σε πισίνα, ενώ ο συνδυασμός των χρωμάτων του τοπίου θα σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη.

Για μπάνιο στη Δραγωνέρα

Μπορεί να μην είναι η παραλία που έχεις συνηθίσει, να έχει λίγα βράχια και να είναι κάπως βαθιά, αλλά τα νερά της είναι τόσο καθαρά που δεν θα θέλεις με τίποτα να βγεις έξω. Αν πεινάσεις ή διψάσεις, υπάρχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα.

Μεγαλοχώρι

Το Μεγαλοχώρι είναι η πρωτεύουσα του νησιού και εκεί θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία, δημοφιλείς αμμουδιές και ταβέρνες. Αποτελεί φυσικό λιμάνι για τα ιπτάμενα δελφίνια και τα πλοία που φτάνουν στο νησί. Επιπλέον, το νησί διαθέτει και ένα ακόμα λιμάνι, στο βορειοανατολικό τμήμα του, στην Σκάλα.

Βόλτα στα Λιμενάρια

Γραφικός απομονωμένος οικισμός στα ΝΑ του νησιού. Πηγαίνοντας δυτικά, στο 1.5 Χλμ. θα φθάσουμε στην Απόνησο. Αν συνεχίσουμε ανατολικά θα κατέβουμε σε μία πολύ όμορφη απόμερη παραλία, την Μάρεζα. Η κεντρική εκκλησία του οικισμού είναι η Αγία Κυριακή.

Είναι ο τρίτος οικισμός του νησιού και πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό με λιγοστά σπίτια χτισμένα ανάμεσα στα πεύκα.

Επίσκεψη στην Λίμνη

Η λίμνη είναι ένας γραφικός βαλτότοπος (παλαιά ήταν και αλυκή) στην ΝΔ πλευρά του Αγκιστρίου στην περιοχή Απόνησο. Για την ανανέωση των νερών του έχει ανοιχθεί μικρό κανάλι επικοινωνίας με την θάλασσα. Έχει ανοιχθεί παραλίμνιος χωματόδρομος περιμετρικά της λίμνης.

Πανηγύρια

Στο Αγκίστρι, είναι δημοφιλή τέσσερα πανηγύρια:

  • της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή του Πάσχα
  • των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου
  • της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου
  • της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο

Η "ζωή" είναι στην Σκάλα

Η Σκάλα, το λιμάνι όπου δένουν τα μεγάλα ferry, σφύζει από ζωή, με υπερσύγχρονες μονάδες ξενοδοχείων, γραφικά ταβερνάκια, καλαίσθητα café και club για τη βραδινή σας διασκέδαση. Η παραλία της με τη χρυσαφένια αμμουδιά είναι ιδανική για χαλάρωση στα καταγάλανα νερά της. Η ολόλευκη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με το γαλάζιο τρούλο της ξεχωρίζει με την επιβλητική παρουσία της. Κοντά στη Σκάλα υπάρχουν δύο γραφικοί οικισμοί: η Σκληρή, με τα σπίτια της μέσα στο πράσινο και την όμορφη θέα στη θάλασσα, και το Μετόχι, πλημμυρισμένο από πεύκα, που προσφέρει πανοραμική θέα στη Σκάλα και την Αίγινα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share