Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Απόφαση-σεισμός της Aegean σοκάρει χιλιάδες πελάτες της!

«Βόμβα» στην αγορά

7 Αυγούστου 2022 19:38
Απόφαση-σεισμός της Aegean σοκάρει χιλιάδες πελάτες της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Aegean… ανοίγει φτερά για νέους προορισμούς και προχωρά σε αλλαγές.

Την παραλαβή των συνολικά 46 καινούργιων αεροσκαφών Airbus A320Neo, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών και σταδιακής ανάκαμψης, επιταχύνει η Aegean, όπως ανέφερε, κατά την τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο πρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Ευτύχης Βασιλάκης, σύμφωνα με το moneyreview.gr.

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης της παραγγελίας από την κατασκευάστρια εταιρεία, με έδρα την Τουλούζη, το 2026, η αεροπορική θα έχει παραλάβει συνολικά 30 αεροπλάνα μέχρι το καλοκαίρι το 2023, με τις συνολικές παραλαβές για το 2022 και το 2023 να αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τις 12 και 10 αντίστοιχα. Φέτος η εταιρεία παρέλαβε ένα αεροσκάφος.

Mε την ευκαιρία δείτε το ολοκαίνουριο business lounge στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που μόλις άνοιξε

Ως αποτέλεσμα, το σύνολο των καθαρών εκροών της αεροπορικής σε προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτά τα 30 αεροσκάφη θα αφορούν την λειτουργία της εταιρείας, που δεν χαρακτηρίζεται από εποχικότητα. Περίπου δηλαδή, 30 από τα συνολικά 55 αεροσκάφη της Aegean επιχειρούν όλο το χρόνο και γι’αυτό είναι απαραίτητο να αυξηθεί η απόδοσή τους, όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής, προέβλεψε ότι το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) θα είναι το πρώτο κερδοφόρο για την Aegean από τη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμό των ζημιών για το σύνολο της χρονιάς.

αεγεαν-πτησεισ-αεροπλανα-7-8

Έκτακτη απόφαση από την Aegean: Ραγδαίες εξελίξεις

Θετικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων της Aegean Airlines για την πτήση που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, από Αλεξανδρούπολη για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου. Πραγματοποιούνταν δυο φορές της εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, ενώ οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι αυτές τις πέντε εβδομάδες μετακινήθηκαν από και προς Αλεξανδρούπολη περίπου 2.000 επιβάτες. Ποσοστό πληρότητας ανά πτήση άνω του 60% δηλαδή, κάτι που καθιστά τις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής γραμμής βιώσιμες.

Γι’ αυτό και στα στελέχη της Aegean Airlines υπάρχει ήδη η σκέψη να αυξηθεί το καλοκαίρι του 2022 ο χρόνος που θα πραγματοποιείται η συγκεκριμένη πτήση, συνδέοντας την Κρήτη με τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα. Να έχει δηλαδή διάρκεια 2 ή ακόμα και 3 μήνες, με “στήριξη” της και επικοινωνιακά, αφού φέτος επειδή ξεκίνησε δοκιμαστικά, δεν δόθηκε τόσο “βάρος” στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό, ότι οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν ήθελαν ούτε εκδηλώσεις όταν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης οι πρώτες πτήσεις, αν και κάτι τέτοιο είχε αρχίσει να προετοιμάζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Τορισμού Θανάση Τσώνη, ούτε κάτι άλλο. Περίμεναν πρώτα να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού και μετά να προχωρήσουν όχι μόνο σε παρόμοιες ενέργειες, αλλά και προβολή της πτήσης σε Έβρο και Κρήτη.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι υπάρχει σε λειτουργία αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Κρήτη και συγκεκριμένα την Σητεία, μέσω της Sky Express, η οποία πραγματοποιεί δυο πτήσεις την εβδομάδα και συγκεκριμένα Τρίτη και Πέμπτη και είναι από τις επιδοτούμενες γραμμές.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share