Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είναι σκέτο μπιμπελό: Το νησάκι - όνειρο με τη μία παραλία και τα δύο ταβερνάκια – Ιδανικό ησυχαστήριο

Μία παραλία, δύο γραφικά ταβερνάκια, μόλις 10 καταλύματα

7 Αυγούστου 2022 10:57
Είναι σκέτο μπιμπελό: Το νησάκι - όνειρο με τη μία παραλία και τα δύο ταβερνάκια – Ιδανικό ησυχαστήριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποιες φορές στη ζωή μας έχουμε ανάγκη από απομόνωση και ηρεμία και φέτος, μετά από έναν τόσο σκληρό και δύσκολο χειμώνα, αυτή η ανάγκη γίνεται επιτακτική.

Δείτε επίσης: Μαγεία δίπλα στην Αθήνα: Η παραλία που θυμίζει νησί και είναι τέλεια για οικογένειες

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που έλκονται από τα μικρά ελληνικά νησάκια με τους ελάχιστους τουρίστες, την ηρεμία και τα παραδεισένια τους τοπία που σου επιτρέπουν σχεδόν να ακούς τις σκέψεις σου, η επιλογή για τις διακοπές του Σεπτεμβρίου μοιάζει μονόδρομος.

Είναι γνωστό πως η ελληνική ακτογραμμή έχει απίστευτο κρυμμένο πλούτο, με νησιά που λίγοι γνωρίζουν, όμως το Μαράθι δεν μπαίνει καν σε αυτή την κατηγορία.

Στα ανατολικά της Πάτμου υπάρχει ένα μικρό νησάκι που το χειμώνα κατοικείται από μόλις μία οικογένεια και το καλοκαίρι ενδείκνυται για χαλαρές διακοπές. Η νησίδα που ανήκει στους Αρκιούς των Δωδεκανήσων είναι εξαιρετικά μικρή, με την έκταση τής να μην ξεπερνά καν τα 350 στρέμματα. Στο Μαράθι ή Μάραθο -όπως προτιμούν να το λένε οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι- δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα.

Μία παραλία, δύο γραφικά ταβερνάκια, μόλις 10 καταλύματα

Τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη λειτουργούν δύο γραφικά ταβερνάκια για ψάρι, μεζέδες και μπύρες στα οποία περιορίζονται οι τουρίστες για να φάνε, να πιούν και να διασκεδάσουν. Περίπου δέκα καταλύματα περιμένουν τους τουρίστες που θα το επιλέξουν, ενώ συνήθως το νησί γίνεται μονοήμερη εκδρομή για κολύμπι και φαγητό, όσων κάνουν διακοπές στην Πάτμο.

Στο Μαράθι υπάρχει μόνο μία παραλία, φυσικά ανοργάνωτη, με καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι τα τρία αδέρφια που κατοικούν μόνιμα στο νησί και τον χειμώνα.

Η ιστορία του νησιού

Στο Μαράθι εγκαταστάθηκε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού. Η βραχονησίδα τότε δεν ήταν κατοικήσιμη και δεν υπήρχε ίχνος πράσινου, νερού και ηλεκτρισμού. Η οικογένεια με υπομονή και μεράκι κατάφερε να δημιουργήσει ένα παραμυθένιο, κατάφυτο τοπίο που τόσα χρόνια μετά φημίζεται για την ομορφιά του.

Το μόνο που θα διακόψει την ησυχία σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο είναι τα κουδουνάκια των κατσικιών που καμιά φορά θα δεις να κατεβαίνουν ακόμα και στην παραλία για να δροσιστούν.

Πώς θα πας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρεθείς στο Μαράθι είναι να ταξιδέψεις ως την Πάτμο και να πάρεις το ημερήσιο καραβάκι που κάνει εκδρομές στο νησί.

Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι σε φάση ανασυγκρότησης και θέλεις να πας κάπου για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τον… πολιτισμό, ή αν απλά αναζητάς μία διαφορετική εμπειρία ώστε να έχεις ζήσει για λίγο σε ένα μέρος που το γνωρίζουν ελάχιστοι, το Μαράθι είναι ό,τι πρέπει για σένα.

Δεν είναι αργά, εκεί το καλοκαίρι κρατάει πολύ ακόμα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share