Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Η μυστηριώδης γαλάζια παραλία χωρίς όνομα 2 ώρες από την Αθήνα (video)

Η ομάδα έδωσε στην πανέμορφη παραλία το όνομα «φιορδ του ερημίτη»

6 Αυγούστου 2022 13:16
Η μυστηριώδης γαλάζια παραλία χωρίς όνομα 2 ώρες από την Αθήνα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H παραλία που φέρνει στο... φως η ομάδα haanity στο YouTube δεν έχει όνομα και ανακαλύφθηκε τυχαία από μια πτήση της ομάδας στην Αργολίδα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η παραλία που ξέρουν μόνο οι ψαγμένοι: Ο κρυφός παράδεισος της Χαλκιδικής που σε μεταφέρει σε... σκηνικό ταινίας

Μάλιστα η ομάδα έδωσε στην πανέμορφη παραλία το όνομα «φιορδ του ερημίτη».

Ο λόγος για την ονομασία αυτή είναι πως παρά τη δύσκολη πρόσβαση και το τραχύ τοπίο της περιοχής, και στο Google Earth αλλά και στα πλάνα εμφανίζει μυστηριώδη σημάδια κατοίκησης από κάποιον ερημίτη (;), καθώς φαίνεται ένα κίτρινο κανό και μια μικρή πρόχειρη κατασκευή από ξύλα.

Αυτές είναι βέβαια υποθέσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν δεν επισκεφθεί το μέρος.

Η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη: Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία που είναι στενή και βαθιά σαν φιορδ και τα νερά της έχουν καταπληκτικό χρώμα. Έτσι αποτελεί ένα προστατευμένο καταφύγιο από τους ανέμους.

Είναι σίγουρα προσβάσιμη με σκάφος, αλλά ίσως και από ξηράς με ένα μικρό μονοπάτι που αχνοφαίνεται να καταλήγει στην παραλία από τον οικισμό Κοιλάδα Αργολίδας.

Αν σας άνοιξε η όρεξη η κρυφή αυτή παραλία βρίσκετα κοντά στην Κοιλάδα Αργολίδας και τις συντεταγμένες θα τις βρείτε ΕΔΩ.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share