Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αν υπάρχει παράδεισος, τότε είναι στην... Ελλάδα: Το άγνωστο νησί που είναι όλο μια μεγάλη παραλία και θυμίζει Μαλδίβες! (Video)

Επίπεδο, παραδεισένιο και με τιρκουάζ νερά

17 Ιουλίου 2022 15:33
Αν υπάρχει παράδεισος, τότε είναι στην... Ελλάδα: Το άγνωστο νησί που είναι όλο μια μεγάλη παραλία και θυμίζει Μαλδίβες! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται για έναν τόπο παραδεισένιο, με ρηχά τιρκουάζ νερά, προστατευμένο από τους ισχυρούς ανέμους και περιβαλλόμενο από μια απέραντη παραλία, με ελάχιστη βλάστηση.

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το επίπεδο νησί που είναι όλο παραλία και θυμίζει εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Αναφερόμαστε στο «νησάκι του Σικελιανού» ή Άγιος Νικόλαος, στην είσοδο της Λευκάδας.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Επίγειος παράδεισος: Το μαγικό νησί, 40 λεπτά από την Αττική, που θα περάσεις τις διακοπές σου με 10 ευρώ την ημέρα!

νησακι-παραλιεσ-λευκαδα-17-7

Αυτόν τον παραδεισένιο τόπο λάτρεψε η Εύα, γυναίκα του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού και ήθελε να το αγοράσει, χωρίς επιτυχία.

Πάνω σ’ αυτόν τον εξωτικό προορισμό με τους ευωδιαστούς «κρίνους της Εύας» έζησαν ο Άγγελος Σικελιανός, η γυναίκα του και το παιδί τους Γλαύκος, με μόνη παρέα τους φίλους τους, τους αγνούς ψαράδες, με τους οποίους άρεσε στον Άγγελο Σικελιανό να συζητά και να μοιράζεται εμπειρίες.

Σ’ αυτό το νησάκι, ο Άγγελος Σικελιανός, κάτω από το γαλήνιο βλέμμα του Αγίου Νικολάου, εμπνεύστηκε και συνέγραψε με ασυγκράτητη έμπνευση τις μεγάλες του ποιητικές συλλογές. Ένας παράδεισος για τον ποιητή μας, Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος ακόμη και σήμερα μαγεύει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη μορφολογία του που θυμίζει Ταϊλάνδη, Μαλδίβες και άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Απολαύστε την πτήση:

1,5 ώρα απ’ το Λαύριο, 92 παραλίες: To μικρό νησί που θεωρείται ο πιο ασφαλής προορισμός για το καλοκαίρι

Μια ανάσα μακριά από την πόλη, μόλις 1,5 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα νησιά των Κυκλάδων.

Την Κύθνο μπορεί να μην την «πιάνει» το μάτι σου λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, όμως αυτή η ψευδής πεποίθηση θα εξαφανιστεί αμέσως μόλις την επισκεφτείς. Είναι πιθανό να ακούσεις τους φιλόξενους ντόπιους να την αποκαλούν «Θερμιά» και αυτό έχει να κάνει με τις θερμές πηγές που υπάρχουν στον όρμο των Λουτρών.

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο στις καλοκαιρινές μας διακοπές: Τα μπάνια. Μια από τις πιο εντυπωσιακές πληροφορίες που αξίζει να μάθεις λίγο πριν το ταξίδι σου στην όμορφη Κύθνο, είναι πως μετρά… 92 παραλίες! Όρεξη να ‘χεις δηλαδή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share