Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

North Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για διακοπές με οικονομική ενίσχυση σε Σάμο και Β. Εύβοια

Σας αφορά!

30 Ιουνίου 2022 14:54
North Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για διακοπές με οικονομική ενίσχυση σε Σάμο και Β. Εύβοια
(ΝΑΡΕΚΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνοιξε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6) η πλατφόρμα για το «North Evia-Samos Pass», την επιδότηση 300 ευρώ για διακοπές σε βόρεια Εύβοια και Σάμο, μέσω της ιστοσελίδας vouchers.gov.gr.

Οι αιτήσεις γίνονται στην ειδική πλατφόρμα στο gov.gr και η επιδότηση θα καταβληθεί μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC. Υπενθυμίζεται, ότι ανοίγουν σήμερα οι νέες αιτήσεις για Power Pass για όσους αλλάξουν στοιχεία κατοικίας.

Για την υποβολή αίτησης δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια παρά μόνο η υποχρέωση φορολογικής δήλωσης για το 2021.

Με τη συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι ενήλικες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος για το φορολογικό έτος 2020, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

North Evia – Samos Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για διακοπές με οικονομική ενίσχυση σε Σάμο και Β. Εύβοια
(ΝΑΡΕΚΙΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ/EUROKINISSI)

Ως δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος δεν θεωρούνται όσοι έχουν επιλεχθεί ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της ΔΥΠΑ 2022-2023, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Δικαιούχοι και ωφελούμενοι με κύρια κατοικία στις επιλέξιμες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση ή να συμπεριληφθούν ως ωφελούμενοι σε αίτηση με προορισμό την περιοχή της κύριας κατοικίας τους.

Σε τέσσερις φάσεις η δράση

Η δράση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις (από Ιούλιο έως Οκτώβριο, ανά μήνα) και ο αριθμός των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά φάση καθορίζεται ως εξής:

  • Φάση 1 (Ιούλιος): Βόρεια Εύβοια 8.000 κάρτες / Σάμος 4.000 κάρτες
  • Φάση 2 (Αύγουστος): Βόρεια Εύβοια 4.050 κάρτες / Σάμος 2.025 κάρτες
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share