Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

40 λεπτά μακριά: Αυτή είναι η παραλία με τα πιο κρυστάλλινα νερά της Αθήνας

Μία «ανάσα μακριά

28 Ιουνίου 2022 23:27
40 λεπτά μακριά: Αυτή είναι η παραλία με τα πιο κρυστάλλινα νερά της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη και σε κοντινή απόσταση από την Αττική, μπορείς να βρεις παραλίες – όνειρο που είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η γνωστή σε πολλούς παραλία Αλθέα ή Σκαλάκια όπως την αποκαλούν και η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών από την Αθήνα.

Δείτε επίσης: 8 μέτρα από το έδαφος: Η πιο εντυπωσιακή φυσική πισίνα – παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα!

Μια παραλία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και μπορείς να την επισκεφθείς ανά πάσα στιγμή χωρίς να το έχεις προγραμματίσει. Αν έχεις τη δυνατότητα, ωστόσο, να βρεθείς εκεί μια καθημερινή, ακόμη καλύτερα για να αποφύγεις τον πολύ κόσμο που συγκεντρώνεται τα Σαββατοκύριακα.

παραλία αλθέα

Αλθέα: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά 40 λεπτά από την Αθήνα

Η Αλθέα ή αλλιώς Σκαλάκια είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός και ήρεμος κολπίσκος στην Αττική με πολύ καθαρά νερά αλλά και καθαρή αμμουδιά. Η συγκεκριμένη παραλία θα σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις φύγει από την Αθήνα και βρίσκεσαι ακόμη και στο Ιόνιο. Αυτό οφείλεται, φυσικά, στο χρώμα των νερών της. Ακόμη και όταν συγκεντρώνει πολύ κόσμο, δεν έχει ιδιαίτερη φασαρία και γι’ αυτό το λόγο την χαρακτηρίζουν και ως ησυχαστήριο. Και όχι άδικα. Στην Αλθέα θα βρεις τη δική σου γωνιά στα βοτσαλάκια για να βάλεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις ακούγοντας τον ήχο από το κύμα.

Είναι μάλιστα μια παραλία που μπορείς να μείνεις ως το ηλιοβασίλεμα μιας και η κοντινή της απόσταση από την Αθήνα βοηθάει στο να μην έχεις άγχος στο πότε θα γυρίσεις.

Πώς θα πας στην Αλθέα

Η πρόσβαση στην Αλθέα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Όταν φτάσεις στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αθηνών – Σουνίου, στα επόμενα μέτρα θα δεις μια πινακίδα που γράφει «Οικισμός Αλθέα». Σχεδόν έφτασες καθώς εκεί στρίβεις. Παρκάρεις το αυτοκίνητο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατέβεις μερικά σκαλάκια, από τα οποία πήρε και το όνομά της η παραλία. Ο παράδεισος απλώνεται μπροστά σου

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share