Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Βγαλμένο από ταινία της Disney: Το μικρό νησάκι με τα τιρκουάζ νερά και τις ροζ παραλίες - Χαρίζει εικόνες που μαγεύουν! (video)

Η φυσική του ομορφιά συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

28 Ιουνίου 2022 10:00
Βγαλμένο από ταινία της Disney: Το μικρό νησάκι με τα τιρκουάζ νερά και τις ροζ παραλίες - Χαρίζει εικόνες που μαγεύουν! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το μικρό νησάκι είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι. Θα σας μαγέψει με τα νερά και τις παραλίες του, αλλά και με την φυσική ομορφιά του.

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χλμ δυτικά των Χανίων και 5χλμ. νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, στο νοτιοδυτικό σημείο της Κρήτης. Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά «σπάει» σε δύο μέρη με νερό δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ένα ξεχωριστό νησί. Είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Το νησί είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Αν πιστεύετε όμως ότι πέφτει λίγο μακριά, δείτε και αυτό εδώ το άγνωστο νησί που έχει πάντα ήλιο.

ελαφονησι-κρητη

Η εξαφάνιση των χελωνών careta careta και πολλών σπάνιων ζώων που φωλιάζουν στο νησί έχουν ως αποτέλεσμα την αυστηρή απαγόρευση στο να αφαιρέσετε οποιαδήποτε φυτά, ζώα και την άμμο από την περιοχή.

Οι εξωτικές παραλίες με την λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά, που θυμίζουν την Καραϊβική, σχηματίζονται και στις δύο πλευρές της χερσονήσου. Η άμμος είναι ροζ σε πολλά μέρη, περνώντας το χρώμα της από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

Κοντά στο “σπάσιμο” της χερσονήσου, το νερό δεν ξεπερνάει το 1 μέτρο, δημιουργώντας μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για παιδιά. Μπορείτε εύκολα να διασχίσετε τη λιμνοθάλασσα με σκοπό να φτάσετε στο “νησί”, γιατί τα νερά είναι πολύ ρηχά εκεί.

ελαφονησι-κρητη

Η ανατολική πλευρά της παραλίας, μπροστά από τη λιμνοθάλασσα, είναι καλά οργανωμένη και διαθέτει τους περισσότερους λουόμενους Υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστες, σνακ μπαρ και αποδυτήρια. Αντίθετα, οι παραλίες και στις δύο πλευρές του νησιού έχουν λιγότερο κόσμο και είναι πιο όμορφα, με καταπληκτικά γαλάζια χρώματα.

Αν θέλετε να μείνετε εντελώς απομονωμένοι, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της χερσονήσου, μέχρι να βρείτε ένα ήσυχο όρμο που σας αρέσει! Υπάρχουν πάντα πολλοί όρμοι που διατίθενται για γυμνιστές. Περπατώντας στο νησί αξίζει σίγουρα τον κόπο. Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό οδοιπορικό 20 λεπτών μέχρι το φάρο στην άκρη του νησιού.

Η περιοχή ονομάζεται Αγία Ειρήνη, από το γραφικό εκκλησάκι με την απέραντη θέα προς τη θάλασσα. Για να φτάσετε εκεί, θα περπατήσετε μέσα από υπέροχα τοπία με αμμοθίνες και όμορφες παραλίες. Ο φάρος στην Αγία Ειρήνη χτίστηκε πριν από τη γερμανική κατοχή (1939) και ειναι ορατός από τα 30 μίλια. Υπήρξε ένας μικρότερος φάρος πριν, που χτίστηκε μετά το 1907.

Τέλος, 5 χιλιόμετρα βόρεια από το Ελαφονήσι, υπάρχει η Μονή Χρυσοσκαλίτισσας. Το μοναστήρι έχει χτιστεί πάνω σε έναν ψηλό βράχο, που μοιάζει με φρούριο. Σύμφωνα με το μύθο, το τελευταίο σκαλί της σκάλας που οδηγεί στο μοναστήρι είναι χρυσό, αλλά μπορούν να το δουν μόνο όσοι πραγματικά πιστεύουν στο Θεό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share