Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς αμάξια, μαγαζιά και ATM: Στο ανόθευτο νησί της «πρωτόγονης» ζωής δεν χωράνε πολυτέλειες!

Παράδεισος!

21 Ιουνίου 2022 21:06
Χωρίς αμάξια, μαγαζιά και ATM: Στο ανόθευτο νησί της «πρωτόγονης» ζωής δεν χωράνε πολυτέλειες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν τον κορωνοϊό ήταν ένας προορισμός για πολύ ψαγμένους. Ελάχιστοι το προτιμούσαν γιατί ακριβώς διέθετε αυτά που μετά την πανδημία ψάχνουν όλοι. Γαλήνη, ηρεμία, ελάχιστο κόσμο, καμία πιθανότητα να πέσεις σε…συνωστισμό. Ο λόγος ασφαλώς για το υπέροχο, Μαράθι. Πρόκειται για ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα. Σε αυτή τη βραχονησίδα ήρθε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού.

Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού, ούτε ηλεκτρισμός. Με πολύ σκληρή δουλειά, προσωπική εργασία και μεράκι ο Παντελής, η Κατίνα και τα δύο τους παιδιά Μανώλης και Τούλα, δημιούργησαν μια μικρή καταπράσινη όαση που φιλοξενεί για διαμονή και φαγητό αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο νησί υπάρχει μόνο μία παραλία. Δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε καταστήματα, ούτε αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ταράξει τη γαλήνη της φύσης εκτός από τα κουδουνάκια των κατσικιών που βόσκουν ελεύθερα πάνω στο νησί. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια είναι από τους προορισμούς που παίζουν πολύ ψηλά στην λίστα κυρίως των Ελλήνων.

Στο Μαράθι θα απολαύσεις μια αυθεντική, σχεδόν πρωτόγονη ζωή στην οποία δεν έχουν χώρο οι πολυτέλειες. Εδώ θα βρεις μόνο ό,τι χρειάζεσαι πραγματικά για να κάνεις τις πιο ήρεμες, τις πιο αληθινές διακοπές της ζωής σου.

Δείτε με την ευκαιρία: Επίγειος παράδεισος στο νησί της Κρήτης: Το καθηλωτικό χωριό των Χανίων με τις μυστικές παραλίες! (video)

Χωρίς αμάξια, μαγαζιά και ATM: Στο ανόθευτο νησί της «πρωτόγονης» ζωής δεν χωράνε πολυτέλειες!

Υπάρχουν δέκα δωμάτια και ένα εστιατόριο σχεδόν… μέσα στην παραλία και όπως καταλαβαίνετε για να καταφέρεις να κλείσεις δωμάτιο σε αυτόν τον παράδεισο πρέπει να έχεις κάνει από νωρίς τα κουμάντα σου.

Αν τα καταφέρεις όμως θα περάσεις υπέροχες, ασφαλείς διακοπές και το πιο σημαντικό, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μια περιουσία.

Χωρίς αμάξια, μαγαζιά και ATM: Στο ανόθευτο νησί της «πρωτόγονης» ζωής δεν χωράνε πολυτέλειες!

Το Μαράθι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν στις διακοπές τους να γευτούν την γαλήνη της φύσης, τα όμορφα νερά για κολύμπι, την αμμώδη παραλία για ηλιοθεραπεία, απομονωμένους χώρους για διάβασμα σε συνδυασμό με το καλό φαγητό σε ένα πολύ φιλόξενο χώρο.

Αν το επιλέξεις για τις διακοπές σου είναι σίγουρο ότι θα κάνεις όσα ονειρευόσουν κάθε καλοκαίρι: Μπάνιο όλη μέρα, άδειασμα νου, ταβέρνα κι όλα αυτά μέσα σε ένα τοπίο απόλυτης ησυχίας που αφήνει το μυαλό σου να χαλαρώσει και να ζήσει τη στιγμή. Στο Μαράθι ο χρόνος σταματά, οι σκοτούρες εξαφανίζονται και όλα μοιάζουν με ένα μαγικό τρόπο πιο απλά! Δώστε του μια ευκαιρία, δεν θα το μετανιώσετε…

Πηγή: menshouse.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share