Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το Κανάλι της Αγάπης: Πού βρίσκεται η ιδιαίτερη παραλία με τα διάφανα νερά και τον όμορφο μύθο που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε

Θα πάθετε πλάκα!

3 Ιουνίου 2022 08:45
Το Κανάλι της Αγάπης: Πού βρίσκεται η ιδιαίτερη παραλία με τα διάφανα νερά και τον όμορφο μύθο που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η όμορφη Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του Ιουνίου και κατέχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ το ελληνικό νησί με την απερίγραπτη ομορφιά που δεν έχει ούτε παραλίες αλλά ούτε και αυτοκίνητα.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο Σιδάρι την πιο αναβαθμισμένη περιοχή σε τουριστικό επίπεδο της βόρειας ακτής της Κέρκυρας και συγκεκριμένα για το Κανάλι της Αγάπης.

Το Κανάλι της Αγάπης στο Σιδάρι αποτελείτε από μια σειρά από βραχώδεις σχηματισμούς που επεκτείνονται στην θάλασσα, δημιουργώντας μερικούς μικρούς κολπίσκους που μπορείς να τους φθάσεις με δρομάκια και σκαλοπάτια, ένα είδος καναλιού από κρυστάλλινα νερά.

Και φυσικά... το Κανάλι της Αγάπης, συνοδεύεται από έναν μύθο για την αιώνια αγάπη, επιβεβαιώνοντας τον ρομαντισμό του νησιού.

Το Κανάλι της Αγάπης

Το Κανάλι της Αγάπης έχει μία σπάνια και υπέροχη μορφολογία που ευθύνεται για την υψηλή δημοτικότητα του μικρού όρμου. Γι’ αυτή ευθύνεται η διαβρωτική επίδραση του αέρα και του νερού στους βράχους από ψαμμίτη που δημιούργησαν αυτό το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα πανέμορφο σκηνικό που δύσκολα συναντάται σε ελληνικό νησί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο σημείο για γυρίσματα. Επιπλέον, είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους επιλέγουν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους και κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες περνούν από εκεί να φωτογραφηθούν, να κάνουν την ευχή τους αλλά και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Ο μύθος

Σύμφωνα με τον μύθο, τα ζευγάρια που πάνε εκεί και κολυμπούν στα νερά της, μένουν για πάντα μαζί και αγαπημένα.

Από την άλλη, όσοι πάνε single η ιστορία τούς θέλει να κολυμπάνε ως την τελευταία άκρη του και σύντομα να βρίσκουν τον έρωτα της ζωής τους.

Στον βυθό υπάρχουν και αρκετά κέρματα που ρίχτηκαν στο νερό ώστε να εκπληρώσουν μία ευχή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share