Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η παραλία της Ελλάδας που μοιάζει με καρδιά και μαγνητίζει τους επισκέπτες - Δείτε που βρίσκεται!

Θα σας μαγέψει!

2 Ιουνίου 2022 14:33
Η παραλία της Ελλάδας που μοιάζει με καρδιά και μαγνητίζει τους επισκέπτες - Δείτε που βρίσκεται!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάπου στους ονειρεμένους Αντίπαξους, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες της Ελλάδας.

Το Βουτούμι, η παραλία που αν την κοιτάξεις από ψηλά μοιάζει να σχηματίζει μία καρδιά, έχει φανταστικό συνδυασμό χρωμάτων του νερού, ανοιχτόχρωμη άμμο και ολόλευκα βότσαλα.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε την εξωτική παραλία «όνειρο» της Ικαρίας.

Τα νερά στο Βουτούμι είναι τόσο διάφανα που κάνουν τα σκάφη να μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό! Πέρα από τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η πλούσια βλάστηση, με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Θυμίζει τροπικό νησί: Κι όμως αυτή η εξωτική τεράστια παραλία βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό της Εύβοιας!

Οι Ροβιές είναι ένα μικρό γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Βόρειας Εύβοιας γεμάτο πράσινο δίπλα στη Λίμνη με μια εξωτική μεγάλη παραλία -ομώνυμη- που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η παραλία είναι πολύ μεγάλη σε έκταση, οργανωμένη, με άμμο αλλά και βότσαλο και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού κόλπου. Την ώρα δε του ηλιοβασιλέματος το τοπίο συγκλονίζει! Μόλις λίγα μέτρα μακριά από την παραλία υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες για να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας μετά το μπάνιο. =

παραλια-ευβοια

Οι Ροβιές, τόσο ο οικισμός όσο και η παραλία, περιβάλλονται από πράσινο. Το χωριό είναι χτισμένο μέσα στο “τόξο” που σχηματίζουν τα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο και Καβαλάρης, στο κέντρο ενός τεράστιου ελαιώνα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με τη θάλασσα. Οι Ροβιές είναι σίγουρα ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Εύβοιας.

Πως θα πάτε

Οι Ροβιές βρίσκονται στο δρόμο Λίμνης – Λουτρά Αιδηψού. Ξεκινώντας από την Χαλκίδα (από την οποία απέχει 94 χιλιόμετρα) περνάτε το Προκόπι, και συνεχίζεται προς την Λίμνη – Λουτρά Αιδηψού. Από την Ιστιαία θα φτάσετε μέσω χωριών Καμάρια και Βουτά. Από το πορθμείο των Λουτρών της Αιδηψού ακολουθείται την διαδρομή προς τη Λίμνη ενώ από τον Αγιόκαμπο την κατεύθυνση προς Λουτρά Αιδηψού και στην συνεχεία για Λίμνη.

Αποστάσεις: Οι Ροβιές από την Λίμνη απέχουν 14 χιλιόμετρα, και 24 χιλιόμετρα από την Ιστιαία. Από τα Λουτρά Αιδηψού μέχρι της Ροβιές η απόσταση είναι 21 Χιλιόμετρα.

παραλια-ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Η κρυφή παραλία που μοιάζει με πισίνα

Οι παραλίες της Εύβοιας είναι σχεδόν αμέτρητες! Και οι περισσότερες για να μην πούμε όλες, υπέροχες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο αλλά και για μικρές εκδρομές Σαββατοκύριακου. Και το υπέροχο είναι ότι κάθε μέρα ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύπτει και μια καινούρια παραλία!

Εδώ πάμε βόρεια και «βουτάμε» σε μια παραλία άγνωστη στους περισσότερους που θυμίζει… φυσική πισίνα! Πρόκειται για τη Λιανή Άμμο που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Εύβοιας από την πλευρά του Αιγαίου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες παραλίες της βόρειας πλευράς!

παραλια-ευβοια

«Μοναχική», προσφέρει ηρεμία μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο σε μια παραμυθένια παραλία με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά.

Aνήκει γεωγραφικά στο χωριό Αγριοβότανο και αποτελεί μια από τις 4 παραλίες που ανήκουν στο ίδιο χωριό. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά και έχει πρόσβαση από το δρόμο αλλά και από τη θάλασσα. Επίσης είναι ιδανικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο καθώς απέχει από την Αθήνα περίπου 3 ώρες.

παραλια-ευβοια

Δείτε την παραλία μέσα από το εντυπωσιακό βίντεο:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share