Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η κρυφή παραλία με το απέραντο γαλάζιο που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Θα μαγευτείτε!

27 Μαΐου 2022 12:12
Η κρυφή παραλία με το απέραντο γαλάζιο που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ώρες από την Αθήνα, υπάρχει μία παραλία που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ξεχωρίζει και το απέραντο γαλάζιο και το φυσικό τοπίο της.

Ο λόγος για την παραλία Κονδύλι, στο Ναύπλιο.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιο είναι το νησί της Ελλάδας με τις καλύτερες παραλίες.

Η παραλία διαθέτει ένα ήρεμο Beach Bar, με ωραία μουσική και καλόγουστη αισθητική.

Η θάλασσα είναι πραγματικά απέραντη... μία βουτιά και νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο πιο ωραίο σημείο του κόσμου.

Φεύγουν οι έγνοιες και τα προβλήματα... τόσο όμορφα είναι!

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ο διαδρομή όσο πλησιάζεις προς την παραλία.

3 νησιά των Κυκλάδων με τις πιο ιδιαίτερες παραλίες

Οι Κυκλάδες είναι νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου Πελάγους που αποτελείται από πληθώρα νησιών, μερικά από τα οποία είναι πολύ όμορφα, με ειδυλλιακές παραλίες, γραφικά σοκάκια και ιδανικά για καλοκαιρινές διακοπές.

Το Athensmagazine.gr εντόπισε 3 νησιά των Κυκλάδων, που έχουν μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες.

Παράλληλα, αυτό είναι το νησί με τα καταγάλανα νερά που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε το φετινό καλοκαίρι.

Μήλος

Η Μήλος είναι ένα μικρό αλλά όμορφο νησί των Κυκλάδων, το οποίο είναι ιδανικό για ζευγάρια και έχει μερικές από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές παραλίες.

Για την ακρίβεια η Μήλος, δεν έχει ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις ξεχωριστές παραλίες που όμοιες τους δεν έχεις ξαναδεί.

Παπαφράγκας

Γαλαζοπράσινα νερά, επιβλητικοί βράχοι και μία σπηλιές συνθέτουν την παραλία Παπαφράγκας της Μήλου.

Ο ειδυλλιακός Παπάφραγκας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Μήλου, στο χωριό Πάχαινα, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Φυλακωπής.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με αυτοκίνητο μέχρι το σημείο που ξεκινούν τα βράχια. Το πράγμα δυσκολεύει όταν έρθει η ώρα να κατέβεις στην παραλία, όπου θα πρέπει με τεράστια προσοχή να κατέβεις τα βράχια.

Πρόκειται για μία παραλία – μινιατούρα, που δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα σε έκταση, καταφέρνει. Ωστόσο, οι βράχοι και η θάλασσα που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργούν ένα άκρως ειδυλλιακό τοπιό.

Σαρακήνικο

Στην παραλία Σαρακήνικο θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο φεγγάρι. Είναι μια παραλία αληθινό φαινόμενο που προσελκύει καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, απόλυτα δικαιολογημένα.

Η παραλία απέχει πέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, και η εικόνα με τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια που διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά. Πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, ενώ έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο.

Τσιγκράδο

Η παραλία Τσιγκράδο δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια ή αυτοκίνητο αλλά με έναν αρκετά περιπετειώδη τρόπο…με μια ξύλινη σκάλα!

Πρόκειται για έναν μικρό όρμο, με διάφανα νερά, με τους βράχους να σχηματίζουν ένα τρομερό τοπίο. Ωστόσο, επειδή η προσέγγιση της συγκεκριμένης παραλίας είναι πολύ επικίνδυνη απαιτείται αμέριστη προσοχή.

Κύθνος

Η Κύθνος είναι ένα μικρό νησάκι των Κυκλάδων με απεριόριστη ομορφιά, ενώ διαθέτει και μία από τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες παραλίες.

Κολώνα

Η παραλία Κολώνα βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης.

Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός δύσβατου χωματόδρομου, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε να φτάσετε μέχρι εκεί με ένα καραβάκι, είναι πιο ασφαλής επιλογή.

Επίσης λόγω της θέσης της, προστατεύονται και οι δυο πλευρές από τον αέρα με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μερικές φορές όμως σε σημείο που οι λουόμενοι να δυσανασχετούν.

Στο δυτικό άκρο της "κολώνας άμμου" στη βραχονησίδα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, ανεβαίνοντας από το μονοπάτι μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα.

Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, γνωστό για την ήρεμη ατμόσφαιρα, τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα ηφαιστειογενή τοπία.

Πράσσα

Η παραλία που οι κάτοικοι αναφέρουν ως "Άσπρη παραλία", είναι αμμουδερή με χαρακτηριστικό άσπρο χρώμα εξ΄ αιτίας των πετρωμάτων της κιμωλίας στα οποία το νησί οφείλει το όνομά της. Η παραλία έχει μικρή έκταση, περίπου 200 μέτρα και οριοθετείται από λόφους με μπετονίτη.

Πάνω της είναι τα παλιά ορυχεία περλίτη, στην άκρη της υπάρχουν αρμιρίκια και η θάλασσα της έχει γαλαζοπράσινα νερά. Απέναντι από τον οικισμό βρίσκεται η ακατοίκητη νησίδα Πρασονήσι ενώ στον κάβο του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές της μεσογειακής φώκιας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share