Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκέτο «όνειρο» μόνο 1 ώρα από την Αθήνα: Η αμμώδης παραλία ιδανική για Σαββατοκύριακο (Video)

Φύγαμε για μπάνιο

22 Μαΐου 2022 10:23
Σκέτο «όνειρο» μόνο 1 ώρα από την Αθήνα: Η αμμώδης παραλία ιδανική για Σαββατοκύριακο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά μας και ήδη κάθε Σαββατοκύριακο οι παραλίες κοντά στην Αττική έχουν την τιμητικής τους από οικογένειες, ζευγάρια και παρέες φίλων. Άλλοι για μπάνιο, άλλοι για ηλιοθεραπεία και όλοι για να χαρούν την αύρα δροσιάς και χαλάρωσης που προσφέρει η θάλασσα, εγκαταλείπουν το κέντρο και λένε το μεγάλο «ναι» στις πρώτες βουτιές.

Δείτε επίσης: Μία ανάσα από την Αθήνα: Η παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε

Ειδικά φέτος που οι πολυήμερες διακοπές σε κάποιο νησί αποτελούν δύσκολα εφικτό πλάνο -κυρίως λόγω του budget που όλο και… μειώνεται- όλοι μας μπαίνουμε στη διαδικασία αναζήτησης όμορφων παραλιών κοντά στην Αθήνα για μονοήμερες εξορμήσεις.

Μία από τις καλύτερες προτάσεις, ειδικά για τους λάτρεις των αμμουδερών ακτών, είναι οι Αλυκές Δροσιάς. Μία τεράστια αμμώδης παραλία, ιδιαίτερα φιλική στα παιδιά και τις οικογένειες, η οποία απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Η χρυσή αμμουδιά της είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, με τα κρυστάλλινα νερά της τα οποία έχουν κάθε χρόνο Γαλάζια Σημαία, να της χαρίζουν μία θέση στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ακτές της Εύβοιας και δικαίως.

Πού βρίσκεται

Η όμορφη παραλία με τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μόλις φτάσεις στο χωριό της Δροσιάς, αφού περάσεις την κεντρική πλατεία, θα στρίψεις δεξιά προς την παραλία των Αλυκών και θα βρεθείς κατά μήκους της.

Η παραλία είναι τεράστια σε έκταση και ενώ θα την πετύχεις μονίμως γεμάτη -ειδικά τα Σαββατοκύριακα- ποτέ δεν δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι Αλυκές ή αλλιώς «Ιππόκαμπος», όνομα το οποίο δανείζεται από το ομώνυμο beach bar της, είναι παραλία πλήρως οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες, ντουζιέρες και ομπρέλες.

Στη συγκεκριμένη ακτή θα βρεις τεράστια φουσκωτά παιχνίδια μέσα στη θάλασσα, τα οποία αυτόματα γίνονται «μαγνήτης» για τα μικρά και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και γήπεδο beach volley στην άμμο. Τα παιδιά περνούν υπέροχα στις Αλυκές και οι γονείς μπορούν να είναι σχετικά ήσυχοι καθώς τα νερά είναι ρηχά στα πρώτα μέτρα. Προσοχή όμως, μετά το μεσημέρι, λόγω του φαινόμενου της παλίρροιας, τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Η τοποθεσία της παραλίας την καθιστά ιδανική επιλογή και για ζευγάρια, καθώς η θέα που χαρίζει είναι μαγευτική και ιδιαίτερα το απόγευμα το ηλιοβασίλεμα είναι πανέμορφο. Απέναντι από την παραλία απλώνεται το βουνό Καντήλι και το μάτι φτάνει μέχρι τη Λίμνη Εύβοιας και το Εγγλεζονήσι…

Πάντως, αν θέλεις να αποφύγεις τη βαβούρα από τον πολύ κόσμο στα beach bars -το μέρος είναι ιδιαίτερα αγαπητό και στη νεολαία, βλέπεις– προτίμησε να επισκεφτείς τις Αλυκές είτε καθημερινή, είτε αργά το μεσημέρι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share