Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 νησιά στην Ελλάδα ιδανικά για camping

Για μία αξέχαστη εμπειρία

20 Μαΐου 2022 12:52
5 νησιά στην Ελλάδα ιδανικά για camping
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ελληνική νησιά μπορεί να διαθέτουν πολύ ωραία ξενοδοχεία, ωστόσο κάποια από αυτά είναι ιδανικά για camping και για μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η ομορφιά της φύσης, τα αστέρια του ουρανού και η μαγεία της θάλασσας συνθέτουν το ιδανικό τρίπτυχο για ιδανικές διακοπές σε νησί και μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η Ελλάδα έχει τόσο όμορφα νησιά, με υπέροχες θάλασσες με κάποιες από αυτά να ενδείκνυνται για camping.

Πάμε να δούμε 3 από τη νησιά της Ελλάδας, ιδανικά για camping... Παράλληλα, ανακαλύψτε το μυστικό ελληνικό νησί με τις 36 παραλίες που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Αμοργός

Η Αμοργός, είναι ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων... από αυτά που διαθέτουν άσπρη-μπλε αρχιτεκτονική και κρυστάλλινα νερά.

Η Αμοργός όμως φημίζεται και για τις ρεμπέτικες βραδιές της, τα γλέντια και τους κατασκηνωτές της. Στην Αμοργό θα βρεις 3 οργανωμένα κάμπινγκ.

Στα Κατάπολα υπάρχει το Δημοτικό Camping αλλά και το Kastanis Camping. Τα Κατάπολα είναι μια καλή τοποθεσία για κάποιον που θέλει να γυρίσει το νησί, απέχει λιγότερη απόσταση από τη Χώρα του νησιού σε σχέση με την Αιγιάλη (δες την επόμενη παράγραφο). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σημείο ως αφετηρία για τις περιηγήσεις σου στα διάφορα χωριά και στις παραλίες της Αμοργού.

Στην Αιγιάλη λειτουργεί το ομώνυμο οργανωμένο camping Aegiali. Στο σημείο θα βρεις μια τεράστια αμμώδη παραλία με κρυστάλλινα νερά, για να αράζεις με την παρέα σου με τις ώρες. Γενικά, η Αιγιάλη είναι το ιδανικό σημείο για κάποιον που θέλει να βγαίνει από τη σκηνή του και να πετάγεται για μια βουτιά στη θάλασσα, χωρίς να διανύει μεγάλες αποστάσεις.

Αντίπαρος

Η Αντίπαρος είναι μικρό βραχώδες κατοικημένο νησί του Νοτίου Αιγαίου στην καρδιά των Κυκλάδων, το οποίο απέχει λιγότερο από ένα ναυτικό μίλι από την Πάρο και είναι το πιο χαλαρό Κυκλαδονήσι.

Στην Αντίπαρο θα βρείτε το Camping Antiparos που άρχισε να λειτουργεί το 1978 με σκοπό να προσφέρει φθηνές, απλές και ξέγνοιαστες διακοπές σε επαφή με τη φύση χωρίς να περιορίσει την άνεση ή την ποιότητα.

Κάθε μήνα από την ίδρυσή του, σε μια υπέροχη δεντρόφυτη περιοχή, λίγα λεπτά μακριά από τον κεντρικό οικισμό και δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες προσφέροντας άφθονο χώρο κάτω από τη σκιά του κέδρου, από ευρύχωρα μπανγκαλόου μέχρι άνετες καλύβες μπαμπού, υπνόσακους και χώρους τροχόσπιτων, καθώς και μέρη για να στήσετε τη δική σας σκηνή ή να νοικιάσετε στο Camping Antiparos υπάρχει μια επιλογή διαμονής για κάθε τύπο κατασκηνωτή.

Κάτω Κουφονήσι

Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 3,9 τ.χλμ και ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες, και στην Κοινότητα Κουφονησίων. Βρίσκεται νότια του Άνω Κουφονησίου.

Αν και παλαιότερα υπήρχε ένας οικισμός δέκα οικογενειών, στις μέρες μας είναι σχεδόν ακατοίκητο, καθώς διαθέτει μόνο μερικές κατοικίες ψαράδων και κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι. Στο Κάτω Κουφονήσι υπάρχει και εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, που είναι κτισμένη επάνω σε αρχαία ερείπια.

Δίπλα στην παραλία Λάκκοι (στα δυτικά) σε ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, επιτρέπεται δωρεάν το ελεύθερο camping. Η μόνη παράκληση προς τους κατασκηνωτές είναι να ενημερώνουν την ταβέρνα όταν εγκατασταθούν.

Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και πρόκειται για ένα ειδυλλιακό μέρος.

Πρόκειται για ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τ. χλμ., μια τεράστια παραδεισένια παραλία με ομορφιά πέρα κάθε φήμης.

Εκεί θα βρεις το Simos Camping που βρίσκεται μόλις 50m από την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή ΝΑTURA. Την παραλία του Σίμου, με τα απίστευτα σμαραγδένια χρώματα θάλασσας, τα χρυσόλευκα χρώματα λεπτής αμμουδιάς και τις μοναδικές στην Ελλάδα αμμοθίνες που φθάνουν τα 10m ύψος, χαρίζοντας εκπληκτική φυσική σκιά.

Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη είναι ένα πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Είναι γνωστή για την άγρια φυσική ομορφιά, τα παραδεισένια καταπράσινα τοπία, τις βάθρες και τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα.

Στο νησί αυτό μπορείτε να κάνετε είτε ελεύθερος camping είτε οργανωμένο στο δημοτικό camping στους Βαράδες. Βρίσκεται, δίπλα στη θάλασσα, με πολυάριθμα δένδρα και θάμνους να εξασφαλίζουν ιδανική σκιά, ο χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες να γίνουν ένα με τη φύση.

Το φιλικό περιβάλλον και οι εγκαταστάσεις του εγγυώνται μια ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει εστιατόριο, mini market, κοινόχρηστα ψυγεία, καταψύκτη και τραπεζάκια, κατάλληλα είτε για γνωριμίες είτε για μοναχικές βραδιές. Πάντα με θέα το φεγγάρι και την όμορφη θάλασσα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share