Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Μυστική» παραλία με καταγάλανα νερά στην Ανατολική Αττική που θυμίζει Λευκάδα; Κι όμως, γίνεται! (video)

Όνειρο!

16 Μαΐου 2022 10:30
«Μυστική» παραλία με καταγάλανα νερά στην Ανατολική Αττική που θυμίζει Λευκάδα; Κι όμως, γίνεται! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο και αν γκρινιάζουμε για όσα λείπουν από τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, πάντα θα υπάρχουν κρυμμένες, πεντακάθαρες ακτές που θα μας τραβούν κοντά τους σαν μαγνήτης τα ζεστά Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Γιατί -πώς να το κάνουμε;- μπορεί η Αττική να μην φημίζεται για την ποικιλία και την ιδιαιτερότητα των ακτών της, αλλά οι «ψαγμένοι» παραθεριστές, γνωρίζουν πού να βρουν τα λιγότερο δημοφιλή «διαμαντάκια» της, που ενδείκνυνται για βουτιές… σαν σε νησί.

Μιας και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, οδηγώντας τους τολμηρούς στις παραλίες για το πρώτο τους μπάνιο στα μέσα του Μάη, ήρθε η ώρα για την πρώτη σου γνωριμία με τη μαγευτική Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη. Μια παραλία σκέτο όνειρο που για τους Αθηναίους αποτελεί όαση στην έρημο.

Η Ερωτοσπηλιά απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης εκτός από τα ζευγάρια, για τη νεολαία και τις φιλικές παρέες. Πλέον το κλίμα που επικρατεί στην παραλία είναι πιο παρεΐστικο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, όπου το μέρος κατακλύζει από λουόμενους κάθε ηλικίας.

Αν, ωστόσο, θέλεις να απολαύσει και την πιο… ρομαντική εκδοχή της Ερωτοσπηλιάς, προτίμησέ την κάποια καθημερινή ή προς το ηλιοβασίλεμα, όπου τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός είναι μοναδικά.

Η παραλία των ερωτευμένων

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σε εντυπωσιάσει στην Ερωτοσπηλιά είναι το υπέροχο όνομά της. Αν αναρωτιέσαι από πού προέρχεται, πρέπει να μάθεις πως η παραλία, λόγω της μυστικής τοποθεσίας της, τις περασμένες δεκαετίες, έκρυβε στα νερά τις παράνομους έρωτες, καινούργια ειδύλλια και ρομαντικά ραντεβού. Ο εμβληματικός βράχος που βρίσκεται στην παραλία, ακόμα και σήμερα αποτελεί αγαπημένο σημείο των ερωτευμένων.

Γιατί Ερωτοσπηλιά;

Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο, προφυλαγμένο από τα μποφόρ και τα μελτέμια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πευκόφυτη, με χρυσή αμμουδιά, γαλάζια νερά και διάσπαρτες σπηλιές, η Ερωτοσπηλιά κάνει τη διαφορά και δικαίως κερδίζει τον τίτλο της πιο αγαπημένης παραλίας κοντά στην «καρδιά» της Αθήνας. Μπορεί η περιγραφή της να σε μπερδεύει λίγο, μιας και δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια τοπία εντός Αττικής, ωστόσο όταν βρεθείς εκεί η έκπληξη σου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το κέντρο του Πόρτο Ράφτη, διαθέτει beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά ακόμη και αν προτιμάς να στρώσεις την ψάθα σου στην άμμο και να απολαύσεις την ηρεμία μακριά από τον κόσμο και τη μουσική, θα τα καταφέρεις. Αρκεί να βρεθείς εκεί νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Το beach bar σερβίρει καφέ, ροφήματα, μπύρες και πρόχειρα γεύματα και είναι ό,τι πρέπει για να σε κρατήσει εκεί μέχρι το βράδυ.

Την αγαπά (και) το Instagram

Η Ερωτοσπηλιά κατέχει και μία ιδιαίτερη πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες της περιοχής. Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη και η πιο αγαπητή παραλία στο Instagram, λόγω της ομορφιάς της καθώς και της νεολαίας που την επιλέγει σχεδόν αποκλειστικά.

Μπες στο αμάξι με παρέα ή το άλλο σου μισό και πήγαινε να γνωρίσεις μία από τις πιο λατρεμένες παραλίες των Αθηναίων. Τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβρη, θα τη δεις στην πιο ήρεμη και παράλληλα γοητευτική εκδοχή της, γι’ αυτό μην αφήνεις τις μέρες να περνούν…

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share