Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

20 ευρώ την μέρα αρκούν: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας

Ιδανικός προορισμός!

16 Μαΐου 2022 09:43
20 ευρώ την μέρα αρκούν: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νησί: Οι Κυκλάδες είναι ο πιο must προορισμός για φοιτητοπαρέα, ιδίως αν μιλάμε για φοιτητοπαρέα στην Αθήνα, ειδικά φέτος!

Τα περισσότερα νησιά δεν απέχουν πολύ με καράβι, άρα δε θα χαθούν πολλές ώρες στο πήγαινε-έλα. Ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Εκτός κι αν προνοήσεις. Εκτός κι αν αποφασίσεις για μια φορά να μη φερθείς ως φοιτητής. Ειδικά φέτος θα βγεις ωφελημένος.

Γιατί η Σέριφος, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα 7 πιο οικονομικά που σας προτείναμε χτες, ένα ούτε μεγάλο ούτε πολύ μικρό νησί, γεμίζει επίσης γρήγορα. Και φέτος κάτι μας λέει ότι θα είναι το must του φοιτητόκοσμου. Ενός φοιτητόκοσμου που σίγουρα έχει φάει στη μάπα πολύ Ικαρία, Κουφονήσια και Αμοργό και ψάχνει ένα μέρος που θα είναι λίγο πιο άνετα.

Η Σέριφος είναι μια στρατηγική επιλογή για πολλούς λόγους. Φυσικά δεν χρειάζεται να τους ακούσεις όλους έναν προς έναν. Αρκούν αυτοί οι 4 που θα σου πούμε.

20 ευρώ την μέρα αρκούν: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας

Νησί - Σέριφος: Που βρίσκεται;

Δεν θα βρεθείς εκεί σε μια ώρα, οπότε θα έχεις την αίσθηση ότι πήγες εκδρομή μέχρι το Σούνιο. Ούτε θα μείνεις άυπνος το προηγούμενο βράδυ ώστε να ξεραθείς για 6-7 ώρες στο πλοίο. Αν πας με το high speed βλέπεις το Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, σε 2,5 ωρίτσες. Αν πας με το αργό είσαι περίπου στις 4. Το δεύτερο είναι ακόμα πιο ιδανικό για να πιάσεις κουβέντα σε άγνωστες στο πλοίο και να κάνεις τα κονέ σου χωρίς να μπλέξεις περισσότερο.

Νησί - Σέριφος: Ιδανικό για 4ημερο

Επειδή ξέρουμε τι παίζει με την τσέπη σου, προφανώς και τα λεφτά καθορίζουν τα πάντα. Το καλό είναι πως η Σέριφος έχει φθηνή ζωή και σου δίνει την ευκαιρία να την απολαύσεις σε τέσσερις μέρες. Αν και σαφώς κανένα νησί δεν το χορταίνεις ολόκληρο σε τόσο λίγο, οι 4 μέρες είναι αυτό που χρειάζεσαι και ταιριάζει με την τσέπη σου. Από 60 ως 90 ευρώ είναι τα ακτοπλοϊκά τα κανονικά. Τα φοιτητικά πέφτουν. Σχετικά νορμάλ τιμή. Μετά παίζει ρόλο η περίοδος που θα πας και το τι ζωή θα ακολουθήσεις. Χοντρικά τα 350 ευρώ τα θεωρώ ως και αρχοντικά.

Αλλά και σε επίπεδο παραλιών. Έχει μεν μια αφθονία, αλλά αυτές που πραγματικά πρέπει να δεις είναι 4-5. Λιβαδάκια, Ψιλή Άμμος και Αυλομώνας αν θες να έχει και κάποιο μπαρ για να πιεις και να φας. Άσπρος Κάβος, Κένταρχος και Νοτινό για την ιδιαίτερη ομορφιά τους.

Πολύ σημαντικό είναι και ότι η νυχτερινή ζωή δεν απλώνεται. Όλα τα μαγαζιά είναι στο Λιβάδι και σε άλλους οικισμούς παίζουν κυρίως καφενεία-μεζεδοπωλεία και ταβέρνες. Οπότε δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς πολύ για τις μετακινήσεις σου.

20 ευρώ την μέρα αρκούν: Το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας

Νησί - Σέριφος: Θαλάσσιες δραστηριότητες

Εδώ παίζει πολύ η ιστιοσανίδα και το snorkeling. Σε μικρότερο βαθμό το scuba diving. Οκ, η αλήθεια είναι ότι είναι τσιμπημένες οι τιμές στις παραλίες όλων των νησιών όταν πρόκειται για θαλάσσια σπορ, αλλά για μια φορά αξίζει να το κάνεις.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share