Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Το νησί της Ελλάδας που μοιάζει με τις Μπαχάμες και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα

Θα ξετρελαθείτε!

15 Μαΐου 2022 14:39
Το νησί της Ελλάδας που μοιάζει με τις Μπαχάμες και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας, βρίσκονται τα.... Λιχαδονήσια.

Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και η θάλασσα στο σημείο με τα γαλαζοπράσινα νερά θυμίζει εξωτικό μέρος.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα 5 νησιά της Ελλάδας που είναι ιδανικά για παρέες.

Τα Λιχαδονήσια είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για τα νησάκια αναχωρούν τακτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μικρά πλοιάρια προς τις μεγαλύτερες νησίδες του συμπλέγματος και τις παραλίες που διαθέτουν. Τα σκάφη που επισκέπτονται τα νησιά διαθέτουν και οπτική πρόσβαση στο βυθό, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να παρατηρούν τον πλούσιο βυθό της περιοχής.

Λίγα λόγια για τα Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια, ή αλλιώς οι Λιχάδες, είναι ένα σύμπλεγμα από εφτά ή και περισσότερα μικρά νησιά και νησίδες στα βορειοδυτικά της Εύβοιας. Βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο εκεί που ενώνετε ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος με τον Μαλιακό και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα.

Τα Λιχαδονήσια σχηματίστηκαν κατόπιν ηφαιστειακής δραστηριότητας ενώ μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκε από σεισμό του 426 π.Χ. Το όνομά τους προήλθε από τον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας, σύμφωνα με τη μυθολογία και επειδή ο Ηρακλής τον θεώρησε υπαίτιο για τον χιτώνα, τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες!

Μερικές από τις ονομασίες των νησίδων είναι η Μονολιά , η Μεγάλη Στρογγυλή, η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, ο Βοριάς, το Λιμάνι καθώς και άλλοι μικροί σκόπελοι και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share