Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Φονιάς: Το ελληνικό νησί με το ανατριχιαστικό όνομα - Ποια διάσημη ταινία γυρίστηκε εκεί

Σε σχήμα πάπιας

13 Μαΐου 2022 10:10
Φονιάς: Το ελληνικό νησί με το ανατριχιαστικό όνομα - Ποια διάσημη ταινία γυρίστηκε εκεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να είναι μικρό, αλλά το όνομά του δεν ξεχνιέται εύκολα: Η νησίδα Φονιάς Εύβοιας, στον νότιο Ευβοϊκό, βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα – και είναι ο «πρωταγωνιστής» νέου βίντεο από πτήση drone του haanity στο YouTube.

Το νησί έχει μία παραλία η οποία έχει πανέμορφα, τιρκουάζ νερά και είναι προστατευμένη από τον βοριά που φυσάει συνήθως στην περιοχή του νοτίου Ευβοϊκού. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δεις 20 κουκλίστικα νησιά για διακοπές από 30 ευρώ την ημέρα!

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, έχει υψόμετρο 35 μέτρα απο την επιφάνεια της θάλασσας και διαθέτει χαμηλή βλάστηση. Εκτός από τους γλάρους, εκεί κατοικούν και πολλά ποντίκια και φίδια – και το ανατριχιαστικό όνομά του οφείλεται στο σημείο του νοτίου Ευβοϊκού όπου βρίσκεται, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο.

Δείτε τα πλάνα

Ποια ταινία γυρίστηκε εκεί

Σ' αυτό το νησί γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», παρόλο που το σενάριο αναφέρεται σε ιστορία που δήθεν συμβαίνει στη βραχονησίδα Πίττα Καλύμνου στα Δωδεκάνησα, ενώ στην πράξη είναι γυρισμένη στον Φονιά Ευβοίας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share