Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

2 + 1 παραλίες σε ελληνικά νησιά που θα ζήλευαν και οι Μπαχάμες

Θα μαγευτείς!

29 Απριλίου 2022 10:01
2 + 1 παραλίες σε ελληνικά νησιά που θα ζήλευαν και οι Μπαχάμες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι Μπαχάμες με τον τροπικό παράδεισο με τα κοράλλια και τις παραλίες με ροζ άμμο και τα τυρκουάζ νερά, να είναι ένας προορισμός στόχος για πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν και στην Ελλάδα κάποιες παραλίες που είναι τόσο μαγικές που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι Μπαχάμες.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 7 από τις πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου.

Μπάλος, Κρήτη

Ο Μπάλος είναι λιμνοθάλασσα η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Διοικητικά υπάγεται στον δήμο Κισάμου και απέχει 17 χιλιόμετρα από το Καστέλι Κισάμου. Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο της Γραμβούσας με τον ορεινό όγκο του Γεροσκίνου και τη βραχώδη χερσόνησο Τηγάνι. Χαρακτηρίζεται από αβαθή νερά και λευκή άμμο, η οποία κατά σημεία είναι ροζ λόγω των θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών.

Ο Μπάλος είναι περίπου 56χμ. μακριά από τα Χανιά και θεωρείτε μία από τις καλύτερες παραλίες.

Μελισσάνη στην Κεφαλονιά

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο.

Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου. Τα νερά της Μελισσάνης, σύμφωνα με τον Γιώργο Α., χύνονται στην Αγία Ευθυμία.

Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας και αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share