Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτές είναι 7 από τις πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Θα μαγευτείς!

28 Μαρτίου 2022 12:29
Αυτές είναι 7 από τις πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανέμορφες, εξωτικές και… παράξενες. Ποιος δεν θα περπατούσε σε μια παραλία με ροζ άμμο; Ή σε μια παραλία που αντί για άμμο έχει…εκατομμύρια κοχύλια; Ανακάλυψε μερικές από τις πιο σπάνιες και εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ γιατί αξίζει να κάνεις Πάσχα στη Μάνη.

Παραλία με ροζ άμμο - Μπάλος, Κρήτη

Ροζ παραλίες μπορεί να διαθέτουν φυσικά τα εξωτικά νησιά του κόσμου, όπως οι Μπαχάμες, Βερμούδες, Σεϊχέλες στον Ινδικό Ωκεανό και η Ινδονησία, όμως και η Ελλάδα δε μένει πίσω.

Εάν θέλετε να απολαύσετε τη θέα μιας ροζ παραλίας και να βουτήξετε στα διάφανα νερά της, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε μέχρι την Κρήτη. Η Κρήτη διαθέτει δύο ροζ παραλίες, τη μια στον Μπάλο και την άλλη στο Ελαφονήσι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wonderslist.com βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πιο όμορφες ροζ παραλίες του κόσμου.

πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Shell Beach, Άγιος Βαρθολομαίος

Η περίφημη παραλία St Barts Shell Beach, που ονομάζεται επίσης Grande Galet, είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη ακτή του ομώνυμου νησιού, όπου πολλοί τουρίστες έρχονται για να απολαύσουν το πλήθος των οστράκων που καλύπτουν την παραλία.

πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Cow Beach - Goa, Ινδία

Με κάθε μας επίσκεψη σε κάποια παραλία ερχόμαστε κοντά στη Φύση. Τόσο κοντά όμως που να κυκλοφορούν ανενόχλητα ανάμεσά μας… αγελάδες… μόνο στην Ινδία μπορούμε να το βρούμε.

πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Zlatni Rat - Brac, Κροατία

Η στενή αυτή αμμώδης χερσόνησος «μπαίνει» 275 μέτρα μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μέγεθος και σχήμα, ανάλογα με τα ρεύματα.

 πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Genipabu - Natal, Βραζιλία

Οι γιγαντιαίοι αμμόλοφοι κάνουν τους επισκέπτες της παραλίας Genipabu στο Natal της Βραζιλίας να πιστεύουν ότι βρίσκονται… στη μέση της ερήμου.

Μέχρι που αντικρίζουν μπροστά τους τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού.

 πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Whitehaven Beach, Αυστραλία

Μυστική παρθένα αμμουδιά που αξίζει να κάνετε το ταξίδι μέχρι το τέλος του κόσμου για να κολυμπήσετε στα νερά της. Το ανοιχτό μπλε της παραλίας και η λευκά άμμος δημιουργεί μία εντυπωσιακή εικόνα για κάθε ανθρώπινο μάτι.

 πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

Anse Source d’Argent, Σεϊχέλες

Για πολλούς η καλύτερη παραλία στον κόσμο, η οποία είναι διάσπαρτη από γρανιτένιους βράχους που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μυστηριακό σκηνικό που επιτείνεται από τα δυνατά κύματα που σπάνιο αφήνουν τα τυρκουάζ νερά της ήσυχα.

 πιο σπάνιες παραλίες του κόσμου

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share