Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά

24 Μαρτίου 2022 13:06
Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πάσχα στη Μάνη είναι από τις μοναδικές εμπειρίες που κάθε ταξιδιώτης οφείλει να ζήσει. Οι παραδόσεις, τα έθιμα και το πνεύμα κατάνυξης βρίσκονται διάχυτα, σε κάθε γωνιά της.

Η Μάνη άλλωστε με τη δική της, μοναδική ατμόσφαιρα, γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και ιστορικές εκκλησίες συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για να βιώσεις τις παραδόσεις των ημερών, όπως πραγματικά είναι. Πέρα από το τελετουργικό των ημερών, οι επιλογές για εξορμήσεις, ανάμεσα στον Ταΰγετο και στη θάλασσα είναι ατελείωτες.

Πάσχα στη Μάνη

Σε αυτό το σκηνικό απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης και βαθιάς κατάνυξης, προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa, το destination boutique hotel που φέτος μας υποδέχεται με ανανεωμένο μενού στο εστιατόριο Aνερούσα, με head chef τον Βασίλη Τσατσάκη και την ομάδα του.

Οι μεσογειακές γεύσεις αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση αξιοποιώντας εξαιρετικά τις πρώτες ύλες της Μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής.Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και την μοναδική ατμόσφαιρα, εγγυώνται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά

Τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεκουράζουν το βλέμμα και την ψυχή, συνθέτοντας ένα ξενοδοχείο όπου θα θέλαμε να περάσουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται!

Ενταγμένο απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιτή πολυτέλεια, είναι το ιδανικό ξενοδοχείο για να ανακαλύψεις την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης.

Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου σας επιτρέπει να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά της περιοχής, σε ένα road trip που πραγματικά θα σας γεμίσει με εικόνες ανεπανάληπτης ομορφιάς. Σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο, θα αποφασίσετε σε ποιο από τα υπέροχα χωριά (Λιμένι, Οίτυλο κ.λπ.) θα παρακολουθήσετε την Ανάσταση, αφού ο παπάς της περιοχής κάνει την αναστάσιμη λειτουργία πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο.

Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά

Από την καρδιά της Μάνης, το Οίτυλο, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στα καλντερίμια της Αερόπολης, τον ιστορικό, διατηρητέο οικισμό που κρατά το παραδοσιακό «χρώμα» του τόπου, να επισκεφτείτε τον ναό των Ταξιαρχών, την πλατεία της Επανάστασης και να κατηφορίσετε μετά προς τα νότια, το σπήλαιο της Βλυχάδας (Διρού) για μια αλλιώτικη βαρκάδα στα έγκατα της γης. Από το σπήλαιο του Διρού μέχρι τον Γερολιμένα η διαδρομή θα σας ανταμείψει με όλα τα χαρακτηριστικά της Μέσας Μάνης.

Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά

Μην ξεχάσετε…

Από το Οίτυλο, μπορείτε εύκολα να φτάσετε (μετά από μια πεζοπορική διαδρομή) στο Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιοδυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το χαρακτηριστικό

μεγάλο φάρο. Περίπου στο σημείο έναρξης του μονοπατιού, βρίσκεται και η λεγόμενη Σπηλιά του Άδη, απ’ όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, κατέβαινες για τον κάτω κόσμο.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Port aux cailles), ενός γραφικού οικισμού που πήρε το όνομα του από τα αποδημητικά ορτύκια που ξεκουράζονταν εκεί στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα.

Πως θα φτάσετε

Οδικώς μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, και στο ύψος της Τριπόλεως θα στρίψετε για Σπάρτη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες.

http://www.petrafos.com/

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share