Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φύγαμε για τριήμερο: 5 κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα με αφορμή την 25η Μαρτίου

Ώρα για ξεκούραση!

25 Μαρτίου 2022 07:48
Φύγαμε για τριήμερο: 5 κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα με αφορμή την 25η Μαρτίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, το Athensmagazine.gr σας προτείνει 5 κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

Δείτε επίσης: Ο άγνωστος low budget προορισμός σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (Video)

Γαλαξίδι

Γαλαξίδι

Η εκδρομή στο Γαλαξίδι αποτελεί σταθερή αξία και όχι άδικα μιας και μπορείς να πας εύκολα και γρήγορα από την Αθήνα και να περάσεις εκεί είτε μια μέρα είτε και σαββατοκύριακο. Είναι ο προορισμός που μοιάζει με νησί αλλά δεν χρειάζεται πλοίο και επιπλέον οι ώρες κυλούν ευχάριστα και δε θα καταλάβεις πότε ήρθε η ώρα για να επιστρέψεις.

Λιβαδειά

πηγές λιβαδειά

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου τη Λιβαδειά για το ξακουστό Πάσχα της και για τα καλοψημένα και πρώτης ποιότητας σουβλάκια της, όμως είναι πολλά παραπάνω. Κρυμμένη ανάμεσα στον Παρνασσό και στον Ελικώνα, η όμορφη αυτή πόλη έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος και είναι μια ώρα και κάτι από την Αθήνα. Άσε στην αρχή της πόλης το αυτοκίνητο και πήγαινε μέχρι τους καταρράκτες.

Πιες τον καφέ σου και απόλαυσε την καταπληκτική φύση. Κάνε βόλτες στο Πέτρινο Θέατρο της Κρύας, στον Πύργο του Ρολογιού και μπες μέσα στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο. Ακολούθησε τις μυρωδιές και κάτσε σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια που αργομαγειρεύουν ντόπια κρέατα και ψήνουν εξαιρετικά σουβλάκια!

Παύλιανη

Παύλιανη

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας σίγουρα. Το έχεις δει πολλές φορές στα κανάλια για το περίφημο πάρκο της Παυλιανής με τις περίτεχνες ζωγραφιές των ντόπιων και τώρα, ήρθε η ώρα να το βάλεις στο πρόγραμμά σου.

H διαδρομή είναι περίπου δυόμιση ώρες, όμως αν ξεκινήσεις πρωί και αποφύγεις την πολύ κίνηση τότε η κούραση θα είναι λιγότερη. Αξίζει σίγουρα να φτάσεις εδώ για μονοήμερη. Το απόλυτα ειρηνικό χωριό θα σε αποζημιώσει για τις λίγες παραπάνω ώρες οδήγησης.

Στενή Ευβοίας

στενή ευβοίας

Γραφικό ορεινό χωριό της Εύβοιας και αγαπημένος ορεινός προορισμός χειμώνα και καλοκαίρι για τους Αθηναίους και τους Χαλκιδαίους, η Στενή είναι χτισμένη σε μια πλαγιά του όρους Δίρφυς, 30 χλμ. από Χαλκίδα, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο, με πλατάνια, καστανιές, μαύρη ελάτη και τρεχούμενα νερά. Από την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία με τις βρύσες, όπου κάτω από τα πλατάνια βρίσκονται καφενεδάκια και παραδοσιακές ταβέρνες, ξεκινούν μονοπατάκια που διατρέχουν ολόκληρο το χωριό.

Αγόριανη

Αγόριανη

Αν η Αράχοβα είναι η Μύκονος του χειμώνα, τότε η Αγόριανη είναι η Σαντορίνη του χειμώνα. Σε απόσταση αναπνοής από την Αράχοβα, το χωριό αυτό είναι μοναδικό! Το ξύλινο γεφυράκι που οδηγεί σε έναν καταρράκτη θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα και τα πολλά μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, καφέ και σπιτικά γλυκά θα σε φροντίσουν και με το παραπάνω! Μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή κάποιο κεραμικό με χειροποίητα σχέδια. Θα τα βρεις όλα εκεί!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share