Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαράς ευαγγέλια στη Ryanair: Ήρθαν τα ευχάριστα

Συνεχίζει την επέκτασή της

16 Φεβρουαρίου 2022 14:09
Χαράς ευαγγέλια στη Ryanair: Ήρθαν τα ευχάριστα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ryanair συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, έχοντας πάρει αρκετές αποφάσεις τον τελευταίο καιρό, αλλά δείχνοντας να έχει κερδίσει την αξιοπιστία των περισσότερων χωρών ως low cost αερομεταφορέας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ισπανία, η οποία το 2019 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε προσέλευση στην χώρα με 52.887.878 επιβάτες μέσα από 311.996 πτήσεις, με τη Ryanair να έχει μάλιστα επεκτατικά σχέδια.

Η επέκταση της Ryanair στον πιο δημοφιλή προορισμό

Όπως ανακοίνωσε η Ryanair, σκοπεύει στους επόμενους μήνες να επεκτείνει το πρόγραμμά της σε 59 συνολικά δρομολόγια, με νέους προορισμούς σε Βενετία, Λα Πάλμα και άλλες, ξεκινώντας τις τιμές από τα 19,90 ευρώ.

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της εταιρείας, αλλά και της ντόπιας οικονομίας, με μια επένδυση 1.3 δισ. δολαρίων, 400 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την εταιρεία και 5.000 θέσεις εργασίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, η Ryanair αναμένει μια αύξηση της τάξης του 4% στις αφίξεις στα καταλανικά αεροδρόμια, επίσης πόλο έλξης πολλών τουριστών, κάτι που θα φέρει επιπλέον 7.8 εκατ. επιβάτες, με έξι νέα δρομολόγια στο πρόγραμμα.

Ryanair επέκταση στην Ισπανία

Η νέα αυτή κίνηση θα φέρει επένδυση 1.5 εκατ. δολάρια, με πάνω από 7.100 νέες θέσεις εργασίας, οι 6.600 εκ των οποίων στις καταλανικές πόλεις.

Ρόλο σημαντικό σε όλα αυτά, ασφαλώς, φέρνει και η μείωση των φόρων από την πλευρά των Ισπανών, με τις πτήσεις επίσης να γίνονται «πράσινες» με 4% περισσότερα καθίσματα και 16% λιγότερη κατανάλωση καυσίμων, όπως και 40% λιγότερη ηχορρύπανση.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share