Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απόλυτη ανατροπή από τη Ryanair: Ραγδαίες εξελίξεις στην εταιρεία

Η μεγάλη επένδυση που... βλέπει Ελλάδα

21 Ιανουαρίου 2022 13:10
Απόλυτη ανατροπή από τη Ryanair: Ραγδαίες εξελίξεις στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλες εξελίξεις έρχονται στη Ryanair, με την εταιρεία να παίρνει μια σπουδαία απόφαση εν όψει καλοκαιριού, δείχνοντας πως... είναι παρούσα παρά τα οικονομικά προβλήματα, που έχει φέρει ο κορωνοϊός.

Ανατρέποντας πιθανώς κάθε προγνωστικό, η γνωστή αεοροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους κατέστησε γνωστό το μεγαλύτερο αεροπορικό πρόγραμμα της ιστορίας της για το προσεχές καλοκαίρι, πετώντας από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, παρουσιάζοντάς το προηγουμένως αναλυτικά.

Όπως αναφέρεται, στο σύνολο θα απογειωθούν από την ιρλανδική πρωτεύουσα 900 πτήσεις προς 120 προορισμούς στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2022, με αύξηση δρομολογίων κατά 22 σε σύγκριση με το 2019, χρονιά πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη αεροσκάφος, το 33ο για το Δουβλίνο, προστέθηκε στο στόλο της Ryanair, βοηθώντας να γίνουν οι πτήσεις περισσότερες. Στην κατεύθυνση αυτή, βέβαια, βοήθησε το γεγονός της έξτρα χρηματοδότησης με περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια από την ιρλανδική κυβέρνηση, ώστε ο τομέας να σταθεί στα πόδια του. Οι Αρχές, άλλωστε, είχαν νωρίτερα προχωρήσει σε ενίσχυση με 160 εκατομμύρια ευρώ στα αεροδρόμια, με τα 97 εξ αυτών στο Δουβλίνο.

Οι συνέπειες της νέας επένδυσης... βλέπουν και Ελλάδα

Παράλληλα και όπως επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Έντι Ουίλσον, οι κινήσεις αυτές θα τη βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθούν αλλαγές για τις δραστηριότητες εκτός Δουβλίνου, επενδύοντας σημαντικά σε αεροσκάφη, ανταποκρίσεις και θέσεις εργασίας με βάση την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.

Τα ιρλανδικά αεροδρόμια, με βάση όλες αυτές τις κινήσεις ενίσχυσης, όπως σημειώνεται, θα συνδέονται με περίπου 200 πόλεις στον κόσμο, σε συνεργασία με 52 αεροπορικές, ενώ πριν από την πανδημία ήταν περίπου 190 οι πόλεις. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως, αν το καλοκαίρι κυλήσει ομαλά και το επιτρέψει αυτό ο κορωνοϊός, το Δουβλίνο μπορεί να υποδέχεται περίπου 100.000 επιβάτες τη μέρα, κάτι που δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στη Ryanair.

Αυτή είναι και η μόνη αγωνία του Ουίλσον και της επόμενης εταιρείας, ευελπιστώντας πως το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς περιοριστικά μέτρα, ή... φόβο των τουριστών. Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, με λίγα λόγια, τα νέα δείχνουν εξαιρετικά για τη Ryanair, κάτι που μπορεί να έχει και θετικές συνέπειες στην Ελλάδα με πιθανή αύξηση πτήσεων.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share