Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Έσκασε» η ανακοίνωση για την Aegean: Σούσουρο με την εταιρεία

Μεγάλη ανάσα μέσα στα προβλήματα

7 Ιανουαρίου 2022 14:54
«Έσκασε» η ανακοίνωση για την Aegean: Σούσουρο με την εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εξαιρετική ανακοίνωση ήρθε στη δημοσιότητα για την Aegean, η οποία χρειαζόταν μια ανάσα και την πήρε απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Συγκεκριμένα, ανακηρύχθηκε ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στην νοτιοανατολική Ευρώπη για το 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του διεθνή φορέα αξιολόγησης Airline Ratings.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφοράς, που έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο, βαθμολογείται με 7 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό (7/7) στην συγκεκριμένη κατηγορία που αποτελείται από τις βαθμολογίες από 5 διαφορετικά κριτήρια και από 4 πιστοποιήσεις από ισάριθμους διαφορετικούς διεθνείς φορείς του κλάδου των αεροπορικών μεταφορών.

Αυτό σημαίνει πως έλαβε την ανώτερη βαθμολογία με βάση τα κριτήρια για τον αριθμό των ατυχημάτων, την συντήρηση και την ηλικία των αεροσκαφών, την εκπαίδευση πιλότων και προσωπικού, τα επίπεδα και τις προδιαγραφές ασφάλειας πτήσεων που ακολουθεί στην λειτουργία της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επίσης με 7 αστέρια αξιολογήθηκαν και όλες οι εταιρείες που κατατάχθηκαν στις πρώτες 20 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για το 2022.

Εξαιρετικά υψηλή ήταν και η αξιολόγηση της Aegean Airlines και στην κατηγορία των μέτρων ασφάλειας για την προστασία των επιβατών από τον κορωνοϊό, όπου έλαβε 6 στα 7 αστέρια.

Αντιθέτως, η Turkish Airlines αξιολογήθηκε με 5 (στα 7) αστέρια στον τομέα της ασφάλειας, η Bulgaria Airlines με 6 (στα 7) αστέρια όπως και η Air Serbia (6/7) ενώ η τουρκική Pegasus Airlines πήρε μόλις 2 (στα 7) αστέρια και βρέθηκε στις χαμηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Χαμηλότερες αξιολογήσεις με 2 ή 3 αστέρια έλαβαν σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκτός της Croatia Airlines.

Aegean ασφαλής εταιρεία

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς εταιρείες

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2022 κατέλαβε η Air New Zealand, χάρη στην έλλειψη ατυχημάτων, τις πολυάριθμες καινοτομίες, την εκπαίδευση των πιλότων, τα υψηλά επίπεδα ασφάλεια, τις προδιαγραφές συντήρησης αεροσκαφών και την πολύ μικρή ηλικία των αεροσκαφών.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστα είναι η Etihad Airways, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Qatar Airways, με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνουν η Singapore Airlines και η πορτογαλική TAP Portugal.

Το top-20 του 2022

  • Air New Zealand
  • Etihad Airways
  • Qatar Airways
  • Singapore Airlines
  • TAP Air Portugal
  • SAS
  • Qantas
  • Alaska Airlines
  • EVA Air
  • Virgin Atlantic/Virgin Australia
TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share